AcasăNewsCursa malaeziana de pasageri, doborata de separatistii prorusi din Ucraina

Cursa malaeziana de pasageri, doborata de separatistii prorusi din Ucraina

Un avion de pasageri malaezian avand la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit la frontiera dintre Ucraina si Rusia. Niciun supravietuitor!

Coloana de fum provenita de la avionul malaezian

Cum cursa de pasageri zbura deasupra regiunii separatiste Donetk, unde s-au mai produs atacuri asupra avioanelor, autoritatile ucrainene sustin ca acesta a fost doborat.

Doborat de o racheta Buk

Ministerul ucrainean de Interne tocmai acuzase Rusia ca doborase un avion militar ucrainean  Su-25, in aceeasi zona in care a cazut avionul malaezian. In cazul cursei malaeziene, Ministerul ucrainean de Interne sustine ca s-a folosit o racheta sol-aer. Anton Gerasenko, consilier in Ministerul ucrainean de Interne, afirma ca avionul a fost doborat de o racheta ruseasca de tip Buk. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a disparut de pe radare in estul Ucrainei si s-a prabusit in apropierea orasului Ciahtarsk, in regiunea separatista Donetk. Compania aeriana Malaysia Airlines a confirmat ca a pierdut brusc contactul cu avionul Boeing 777 cand acesta se afla deasupra Ucrainei. Conform unor surse citate de Interfax, avionul a disparut de pe radare in timp ce zbura la altitudinea de croaziera de circa 10.000 de metri.

Peste 50 de„ hartuiri aviatice”

Kievul a acuzat Rusia in repetate randuri ca se implica in doborarea aeronavelor sale. In afara de doborarea avionului de lupta Su-25, Kievul mai acuzase Rusia ca a doborat un avion de transport militar de tip An-26, care s-a prabusit luni in apropiere de frontiera rusa. Patru dintre cei opt membri ai echipajului avionului An-26 au fost salvati, doi au fost luati prizonieri si doi au murit, a precizat joi Consiliul de Securitate Nationala si Aparare. Incidentul care a implicat avionul malaezian si cei 295 de oameni aflati la bord s-a petrecut dupa indelungate hartuiri ale aviatei militare ruse asupra pozitiilor NATO din estul Europei si tarile baltice, peste 50 de incidente in ultimele saptamani.[youtube]dTCulEzHQh4[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
950 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger