AcasăNewsCursa contracronometru pentru ventilatoarele mecanice

Cursa contracronometru pentru ventilatoarele mecanice

epa08314497 Health officials prepare medical devices inside an emergency room at the Asian Games athlete's village which has been converted into a temporary hospital for Covid-19 patients amid the coronavirus pandemic, in Jakarta, Indonesia, 23 March 2020. EPA/HAFIDZ MUBARAK /POOL Dostawca: PAP/EPA.

Cererea pentru aceste aparate vitale a crescut exploziv pe fondul pandemiei de COVID-19  iar companiile încep să se organizeze şi să dezvolte soluţii inovatoare, precum imprimarea 3D.

Compania olandeză Ultimaker pune la dispoziţia spitalelor centrele sale de imprimare 3D. “Tehnologia poate fi folosită în special la producţia de valve pentru ventilatoare. Este o cerere enormă”, spune CEO-ul Jos Burger. De asemenea, antreprenorul irlandez Colin Keogh –preşedintele Breeze Automation – a produs în doar şapte zile un prototip ventilator care folosește piese tipărite 3D, după ce acţiunea a pornit pe Facebook și a atras participarea a peste 300 de ingineri, profesioniști medicali și cercetători. „Există o cerere fără precedent pentru echipamente medicale, în special de ventilatoare mecanice”, a declarat directorul general de la GE Healthcare, Kieran Murphy. Producătorul american de echipamente medicale şi-a majorat capacităţile de fabricaţie şi totodată şi-a extins personalul care în prezent lucrează 24 de ore din 24. Firma suedeză Getinge a anunţat  că şi-a majorat capacităţile de producţie „pe fondul cererii exponenţiale din Franţa şi din lume”. Situaţie similară  la  compania franceză Air Liquide care şi-a majorat liniile de asamblare, de la 500 de ventilatoare de reanimare produse în prezent în fiecare lună va ajunge la 1.000 de unităţi în aprilie, în timp ce producţia de ventilatoarele non-invazive va creşte de la 200 până la 600 de unităţi. În Germania, producătorul de echipamente medicale Dräger a anunţat şi el că şi-a dublat producţia de ventilatoare mecanice în ultimele săptămâni, iar firma Lowenstein trebuie să onoreze o comandă venită de la guvern pentru 6.500 de aparate respiratorii în următoarele trei luni. Întrebarea care se pune este dacă această majorare va fi suficientă? Se pare că nu, preşedintele american Donald Trump şi-a dat acordul pentru ca producătorii auto General Motors, Ford şi Tesla să înceapă să producă sau să contribuie la majorarea producţiei de ventilatoare mecanice. În acelaşi timp, producătorul auto francez PSA “analizează în mod serios” posibilitatea de a se implica în această industrie. Un efort considerabil, dar  trecerea de la construcția de autovehicule la cea de echipamente medicale nu va fi ușoară. Este vorba de materialele și componente  specifice care  necesită cunoștințe specializate. „Ventilatoarele sunt echipamente sensibile care conțin multe componente hardware, dar și multe componente software. Dacă o singură componentă nu funcționează corespunzător, ventilatorul se închide și nu mai poate fi folosit”, avertizează Jens Hallek, șeful producătorului de ventilatoare Hamilton Medical.

Tesla e gata să le distribuie în spitale

Miliardarul Elon Musk (patronul Tesla şi Space X) a anunţat că primele 1.200 de sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de COVID-19 vor fi gata de distribuire în cursul acestei săptămâni. Musk s-a oferit să înceapă producţia de sisteme de ventilaţie pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în cazul în care se va considera că este nevoie. Medici şi politicieni i-au solicitat să înceapă producţia de ventilatoare pentru că numeroase spitale din SUA au nevoie de suplimentarea numărului de aparate pentru asistarea respiraţiei, pe măsură ce pandemia se extinde. De asemenea, Musk a mai anunţat că va livra 250.000 de măşti N95, pentru protecţia personalului medical. O parte dintre aceste măşti au fost distribuite deja spitalului UCLA din Los Angeles. Alte companii, precum Foxconn, care produce piese de calculatoare şi telefoane mobile, şi-au modificat o parte din liniile de producţie pentru a fabrica măşti respiratorii şi alte obiecte medicale necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger