AcasăNewsCurățenie marca Vela: Șeful cercetat de la Călărași, promovat la Prahova

Curățenie marca Vela: Șeful cercetat de la Călărași, promovat la Prahova

Marcel Vela îi promovează pe șefii aflați în vizorul DNA

Cu plângeri penale pe numele său, dar și cercetat de ministrul Vela, Marian Iorga, șeful IJP Călărași, nu numai că nu a pățit nimic, ci a și fost promovat ca șef al Poliției Județene Prahova, unul dintre cele mai mari și mai importante inspectorate din țară. Susținerea lui Iorga nu a venit doar din partea lui Vela, ci și din partea șefului liberalilor prahoveni, senatorul Iulian Dumitrescu, potrivit sindicaliștilor din Poliția Română.

Curățenia anunțată mai pe la începutul mandatului de ministrul de Interne Marcel Vela s-a dovedit a fi o gogoriță politicianistă. Pentru că în fapt, curățenia în viziunea lui Vela a fost doar mutarea mizeriei dintr-un loc în altul. În cazul șefului IJP Călărași, Marian Iorga, denumit ”Zeus” de presa locală, mutarea la conducerea poliției prahovene a fost chiar o promovare, având în vedere că județul este mult mai mare și mai important decât Călărașiul. După dezvăluirile apărute în presa locală și națională despre neregulile de la IJP Călărași și plângerile penale împotriva lui Marian Iorga de luare de mită și solicitarea de favoruri sexuale în schimbul promovării pe funcții, făcute de Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Marcel Vela a declarat că îl cercetează pe Iorga. Și l-a cercetat atât de tare că polițiștii din Prahova s-au trezit că a fost decapitat un om integru, în persoana comisarului șef Florin Aristan, și a fost adus cel de la Călărași, cercetat chiar de ministrul Vela pentru abateri grave. ”Marcel Vela așa înțelege să gestioneze ministerul, să promoveze un om cu vădite probleme, cu plângere penală, cu probe directe pe care le are procurorul DNA în dosar, în acest moment. Iorga are o protecție extrem de puternică, dar probele sunt atât de clare în dosar, încât procurorului îi este frică să claseze dosarul. Printre probe se numără și cumpărarea din Germania a două mașini de către Marian Iorga, personal, și vânzarea acestora către firma Aldis din Călărași la un preț de trei ori mai mare, firmă căreia i s-au închis și două dosare penale, două clasări pe evaziune fiscală. În opinia mea, faptele domnului Iorga nu-l recomandau pentru funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Prahova, ci pentru Jilava”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Cercetare, doar de fațadă 

Contactat la începutul acestui an de jurnaliștii de la bugetul.ro, ministrul Vela afirma că Marian Iorga este cercetat și că, la finalul anchetei, se vor lua toate măsurile legale. „Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale ce reclamă orice cetățean, polițist sau pensionar din poliție (așa cum este dl la care vă referiți), fie ca persoana fizică sau instituție, atunci când are probe sau suspiciuni cu privire la oricine și la orice. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale!”, declara ministrul de Interne pentru bugetul.ro.  În ce-l privește pe Marian Iorga, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, preciza că i-a adus la cunoștință despre faptele șefului IJP Călărași nu numai lui Vela, ci și premierului Orban. ”Eu și cu Orban am vorbit despre șeful IPJ Călărași, nu numai cu Vela. Iar rezultatul se vede, omul este tot pe funcție. Pe lângă abateri care țin de legea penală, șeful IPJ Călărași are și abateri disciplinare, însă nimeni nu l-a sancționat până acum. Dar aceste lucruri sunt mușamalizate de conducerea MAI. Eu, personal, am făcut plângere la Corpul de Control cu privire la Iorga, la șeful IGPR, dar nimeni nu vrea să soluționeze corect. Toate cercetările dispuse de IGPR au acoperit abaterile disciplinare comise de Iorga”, afirma Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.199 afisari

6 COMENTARII

  1. Dat si Florin Aristan nu merita sa fie sef.Era prea oale….e bun actualul,trebuie sa bage frica in ei,ca si-au luat-o in cap.Ajung agentii sa te rupa in bataie,sa faca abuzuri grosolane,sa dea amenzi la comanda unor sefi.

  2. Clasa politruca de dupa 1989 din ROMANIA NU s-a format si dezvoltat pe principiul MERITOCRATIEI ci pe cel al PROSTOCRATIEI si al CLEPTOCRATIEI….de unde sa avem o TARA CA AFARA…???
    Administratia statului MAFIOTIZAT s-a cladit din pacate pe aceleasi principii ticaloase si marsave.

    • Absolut corect ! Analfabetii functional si asistatii social habar n-au ce-i aia MERITOCRATIE , ei voteaza in turma pentru punga cu ulei , malai , scrumbii alterate si o mirinda la pet . D-aia e nevoie de educatie , cat vom avea capcauni si idioti care voteaza PSD , Romania nu va fi o TARA CA AFARA si nu vom scapa de PROTOCRATIE si stat MAFIOTIZAT cladit pe aceleasi principii ticaloase si marsave . ROMANI , nu mai votati mafia PSD- PRO ROMANIA – UDMR – ALDE !

  3. @ Opinați că președintele Iohannis ar trebui să exprime o atitudine publică în acord cu programul electoral cu are a obținut funcția de la Cotroceni, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger