AcasăNewsCupru Min, petita iar de stat

Cupru Min, petita iar de stat

Cupru Min are nevoie de investitii de mediu

Dupa esecul de rasunet al „privatizarii” Cupru Min, guvernul reia astazi discutia privind vanzarea cu cel putin 200 de milioane de euro a companiei care are rezerve de cupru de 5,2 miliarde de euro.

Varujan Vosganian vrea sa reia privatizarea Cupru Min

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, prezinta astazi in sedinta de guvern un document referitor la privatizarea Cupru Min. „Am depus un Memorandum la Guvern in ceea ce priveste Cupru Min, unde propunem o formula intermediara in care anumite parti interesate (sic!) sa furnizeze resurse financiare pentru retehnologizare si sa preia produsul finit, respectiv minereul”, a spus ministrul.

Desi nu este deloc clar cine si in ce conditii vine cu banii si ce va face cu minereul de cupru (sau o fi vorba de o privatizare cu dedicatie, asa ca ambiguitatea este absolut necesara!), un lucru este cert: guvernul este obligat – prin acordul cu FMI si UE – sa privatizeze toate companiile de stat. Dar e o problema: Cupru Min a mai fost vanduta o data cu 200 de milioane de euro (dar licitatia s-a anulat), desi valoarea zacamintelor din „ograda” se ridica la 5,2 miliarde de euro. Oare statul va cere din nou doar 200 de milioane de euro, sau va da Cupru Min pe un euro?

author avatar
Arpad Dobre
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger