AcasăNewsCupru Min – o pleasca de cinci miliarde de euro

Cupru Min – o pleasca de cinci miliarde de euro

Cupru Min a fost adjudecata de Roman Copper cu 200 de milioane de euro

Statul scoate astazi la licitatie toate actiunile companiei Cupru Min Abrud. Capitalul social al societatii este de 24 de milioane de lei, iar statul vrea sa ”marite”  compania cu 90 de milioane de euro, oferind o ”zestre” de un milion de tone de cupru, evaluate la circa sapte miliarde de dolari (5,2 miliarde de euro).

La mina Rosia Poieni-Alba se afla 60% din rezervele de cupru ale Romaniei

Si-au manifestat intentia de participare la licitatie patru companii:  OZ MINERALS LIMITED din Australia, DUNDEE HOLDING B.V. din Olanda, ROMAN COOPER CORP din Canada si ELLATZITE MED AD din Bulgaria. Pretul de pornire pentru pachetul integral de actiuni este de circa 60 de milioane de euro, plus datoriile companiei si alte cheltuieli, care ridica valoarea initiala la circa 90 de milioane de euro.

Cupru Min Abrud are un capital social de 24 de milioane de lei, iar geologii estimeaza ca societatea sta – literalmente – pe un munte de un milion de tone de cupru (exploatabil partial), estimate la 5,2 miliarde de euro, de peste 52 de ori peste valoarea companiei la prima strigare.

author avatar
Arpad Dobre
298 afisari

2 COMENTARII

  1. Unde sunt aceea care strigau acum multi ani ” nu ne vindem tara „? Vindem case ,vindem fabrici, vindem terenuri , acum vindem si terenuri care ne pot aduce bani in tara

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger