AcasăUtileMeteoCupola de foc SUFOCĂ România! Disconfort termic ridicat şi caniculă în sud...

Cupola de foc SUFOCĂ România! Disconfort termic ridicat şi caniculă în sud şi sud-est

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă, disconfort termic ridicat şi caniculă în sud şi sud-est. Maximele pleacă de la 28 de grade în sudul litoralului şi ajung la 36 de grade în Muntenia, iar spre seară apar câteva averse în vestul şi în nord-vestul ţării.

În Transilvania este răcoare acum în depresiuni, pe unde a apărut şi un pic de ceaţă. Apoi se încălzeşte simţitor. Maximele ajung la 30 de grade chiar şi la Miercurea Ciuc. La munte este posibil să vină o ploaie de scurtă durată, iar vântul bate mai tare în vestul Carpaţilor Meridionali.

Temperaturi de 36-37 grade Celsius

Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice. De asemenea, potrivit meteorologilor ANM, canicula se menține și pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Deocamdată temperaturile nu trec de 40 de grade. Astăzi avem 36-37 de grade în termometre. Într-adevăr, mai cresc temperaturile duminică, luni și marți, când temperaturile vor ajunge la 38 de grade.

Din datele pe care le avem, valul de căldură se va menține și săptămâna viitoare. În toată țara vor fi temperaturi peste norma climatologică specifică lunii august și disconfort termic ridicat în mai toate zonele de câmpie, dealuri joase și podiș, acel indice temperatură-umezeală urmând să depășească pragul critic de 80 de unități”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea pe litoral?

Pe litoral, intensitatea vântului este mult mai coborâtă decât zilele trecute, însă valurile s-au menținut în largul Mării Negre.

La această oră, vântul nu depășeste 30 km/h, dar din cauza vântului din ultimele zile, probabil că sunt valuri, în special în partea sudică a litoralului.

Nici în perioada următoare nu așteptăm rafale mari de vânt, cel mult 30-40 km/h. Temperaturile rămân ridicate și pe litoral, vom avea 30-32 de grade. Apa mării va avea o temperatură ridicată, 24-25 de grade, o vreme perfectă.

La munte vor fi câteva ploi de vară mâine, dar în rest caniculă și disconfort„, conform ANM.

În ţinuturile sudice avem caniculă, multă zăpuşeală şi 35…36 de grade în miezul zilei. Domină atmosfera însorită. Este puţin probabil să plouă, iar în Lunca Dunării vântul devine ceva mai insistent.

author avatar
Andrei Ștefan
243 afisari

6 COMENTARII

  1. TOTI COCALARII DEVENITI ZIARSTI MUISTI , ACUM SE EXPRIMA CU CUVINTE BINE ALESE SI DISTRIBUITE DE LA CENTRALA SECURISTA

    LUMEA CRAPA DE CALDURA SI JEGUL DIN PRESA NUMESTE ASTA ‘ DISCONFORT TERMIC ” , IN TIMPUL PANDEMIEI AU MURIT PE CAPETE DIN CAUZA SISTEMULUI SANITAR INVECHIT SI IN PARAGINA SI CRIMINALII SPUNEAU CA AVEAU COMORBIDITATI , GUVERNUL MAI DA CATIVA LEI POPULIMII MURITOARE DE FOAME SI VOI SPUNETI CA SE MARESC SALARII SI PENSII SI ROMANII VOR PRIMI MARI AJUTOARE DE LA GUVERN
    SA VA FIE RUSINE DE JEGURI IMPUTITE

  2. Ziar de kákat,camuflezi persoanele ucise in plandemie cu falsul vaccin,afirmand cá bietii oamenii mor din cauza caldurii !
    Aceeasi politicá se practicá in tot continentul neom arxist,satanist!
    Si acum,din nou ziar de kákat,más media de kákat,o sá repetati acelasi scenariu fals,concret o o nouá falsá pandemie!

  3. Țîganu ăsta cu două nume mici numai tâmpenii scrie.

    Unde-n morții mamii lui a simțit el călduri? Poate-n cerul gurii lui de cioară borâtă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger