AcasăNewsCuplul ”Merkozy” da cu criza in (La)gard(e)

Cuplul ”Merkozy” da cu criza in (La)gard(e)

Merkel si Sarkozy vor Trezorerie euro, dar sa fie la ei in tara, iar sefa FMI ameninta ca nu va contribui la acest „proiect”

Liderii UE s-au reunit sa puna la cale guvernul economic al Statelor Unite ale Europei, cu Merkel si Sarkozy care deja se upta pentru suprematie.

Merkel si Sarkozy vor Trezorerie euro, dar sa fie la ei in tara, iar sefa FMI ameninta ca nu va contribui la acest „proiect”

Pentru inceput, liderii UE s-au luat de Italia, la presiunile lui Sarkozy si Merkel. Acestia au avut o intalnire separata cu premierul italian, Silvio Berlusconi, avertizandu-l ca daca nu accelereaza reformele, o ia pe urmele Greciei. Merkel l-a certat si public pe Berlusconi, sustinand ca daca indatorarea Italiei ramane la 120% din PIB, „nu va conta cat de puternic va fi sistemul de protectie, intrucat acesta nu va ajuta la recastigarea increderii pietelor”. Cu alte cuvinte, agentiile de rating de tara pot sa doarma liniste, a preluat doamna controlul!

Se discuta infiintarea unei Trezorerii a zonei euro

Christine Lagarde, sefa FMI

De fapt, liderii UE s-au intrunit sa creioneze planul pentru infiintarea unei Trezorerii, care sa supervizeze taxele si cheltuielile din cele 17 natiuni din zona euro. Analistii americani s-au si grabit sa clasifice proiectul drept „tendinta de a trasa un imperiu al euro”! Propunerea infiintarii trezoreriei comune a fost facuta de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, si poate fi clasificat ca un pas decisiv pe calea infaptuirii Statelor Unite ale Europei. Analistii americani pot sa se supere, dar Noua Ordine Mondiala chiar asta prevede: federalizare si uniuni de state, intr-o prima faza fiecare cu moneda proprie: euro in Europa, amero la americani! S-ar spune ca sunt in grafic! Insa, dezbinarea apare inca din faza „primara”, Merkel si Sarkozy luptandu-se pentru amplasarea Trezoreriei Euro, pe care unul o vrea la Frankfurt, celalalt la Paris. FMI, partea „americana” din „uniune”, s-a cam saturat de jocul de glezne al celor doi lideri europeni si a anuntat ca nu va mai contribui la inca o transa acordata Greciei. Un plan functional de rezolvarea a crizei din zona euro necesita doua milioane de miliarde de lire, suma care ar trebui pusa in trezoreria comuna. Americanii le ureaza succes!

author avatar
Adina Mutar
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger