AcasăNewsCumparatorii de tutun de pe net, obligati sa platesca accize

Cumparatorii de tutun de pe net, obligati sa platesca accize

Mii de persoane care isi fac tigari cumparand de pe net tutunul aferent au avut de-a face cu politia. Astfel, aproximativ 2.500 de persoane din toata tara s-au trezit, peste noapte, ca sunt cercetate penal dupa ce au cumparat mai multi ani tutun vandut pe Internet de catre un barbat din Alba Iulia.

Politistii sustin ca majoritatea celor care recurg la acest mijloc sunt cumparatori de ocazie, in majoritate persoane in varsta si venituri mici. Pe de alta parte, anchetatorii spun ca lucrurile au degenerat si ca este necesar ca cei care cumpara tutun sa stie ca acest comert devine o fapta ilegala, deoarece  vanzarea tutunului pe retelele de socializare nu este impozabila, adica statul nu poate aplica acea taxa de timbru. Astfel ca, politistii sub coordonarea procurorilor au deschis mai multe dosare penale in acest sens.

Un fenomen care ia amploare

Pentru ca fenomenul a luat amploare,  peste 2.500 de  persoane au fost chemate la Politie pentru a da declaratii dar si pentru a li se aduce la cunostinta faptul ca sunt cercetate pentru infractiunea de detinere ilegala de produse accizabile supuse timbrului aferent. Mai mult, pe langa dosarul penal, persoanelor respective li s-a cerut sa plateasca si contravaloarea accizelor corespunzatoare cantitatilor de tutun achizitionate. Astfel, o femeie din judetul Caras-Severin, de exemplu, care a cumparat aproximativ 14 kg de tutun in perioada ianuarie 2013 – martie 2015, trebuie sa achite accize in valoare de 5.367 de lei. Aceasta, de pilda,  a platit circa 100 de lei pentru un kg de tutun in suma totala, timp de doi ani, doar ca era necesar sa achite si timbrele catre stat, suma reala fiind cea de aproximativ 1.400 de lei. Printre suspecti se numara si Haj Sabin Nicolae, dealer de tutun,  care ar fi vandut ilegal, timp de 4 ani, o cantitate de 14.058 de kilograme de tutun, cu o valoare totala de 1.355.258 de lei.

author avatar
Ramona Feraru
618 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romani lăsati-va de tigari ! Sa dea faliment Philip Moriss (în Romania!)care a bagat in faliment marcile romanesti si American British tobaco si Japanese Tobaco care au subordonat piata tigarilor din Romania! Si au eliminat toate marcile romanesti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger