AcasăNewsCumparati jucarii sigure pentru copii

Cumparati jucarii sigure pentru copii

Jucariile cu parti detasabile pot fi periculoase pentru copii

Sarbatorile de iarna si, mai ales, copiii,  ii indeamna pe parinti sa cumpere jucarii. Comisia Europeana avertizeaza asupra obiectelor periculoase pentru cei mici.

Jucariile cu parti detasabile pot fi periculoase pentru copii

Comisia Europeana (CE) a lansat de curand o campanie, prin care sfatuieste parintii ca, in preajma sarbatorilor de iarna, sa cumpere doar jucarii sigure, din magazine sigure. Adultii trebuie sa fie atenti in primul rand la existenta marcajului CE de pe marfurile achizitionate. Acesta certifica faptul ca fabricantul a respectat in intregime normele de siguranta, extrem de exigente in UE, pentru produsul respectiv. Daca marcajul lipseste, este mai bine sa nu cumparati jucaria, pentru a nu pune in pericol siguranta micutilor.  CE va recomanda sa nu oferiti copiilori mai mici de trei ani obiecte care au parti detasabile, deoarece ei au tendinta sa ”guste” acele piese si fie le pot inghiti, fie se pot sufoca din cauza lor.

Potrivit CE, este bine sa cumparati jucarii din magazine sigure, fie de pe net, fie din comertul clasic. Astfel de magazine sunt cele care accepta returnarea jucariilor neconforme. De asemenea, daca achizitionati jucarii second hand, verificati-le daca prezinta vreun pericol potential pentru copiii dumneavoastra.

author avatar
Arpad Dobre
924 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger