AcasăNewsCumparati aur, ca se scumpeste din 2013!

Cumparati aur, ca se scumpeste din 2013!

Cand bancherii uneia dintre cele mai mari banci din UE  recomanda cumpararea de aur, e semn ca acesta se va scumpi.

Aflat in vizita la Hong Kong, seful diviziei de tranzactii cu metale al Deutsche Bank, Raymond Key, a declarat ca pretul aurului va depasi 2.000 de dolari pe uncie (o uncie troy = 31,10 grame).

Raymond Key este convins ca aurul va „sari” de 2.000 de dolari/uncie

Calculat in echivalent european, valoarea aurului va ajunge la  64,3 de dolari/gram, adica aproape 230 de lei/gram in 2013, fata de 197 de lei/gram in prezent. Aceasta inseamna o crestere de 16% in doar cateva luni, in conditiile in care pretul aurului s-a majorat cu peste 11% de la inceputul acestui an. Cotatiile de ieri ale aurului la nivel mondial  indicau o valoare de 1.727,2 dolari/uncie, in vreme ce la Banca Nationala a Romaniei a ajuns la 197 de lei/gram. Maximul din ultimele sapte zile a fost stabilit vineri, cand aurul a fost cotat la peste 1.735 de dolari/uncie.

Argumente

Oficialul Deutsche Bank sustine ca aurul se va scumpi, deoarece bancile centrale vor accelera programele de tiparire de bani pentru sustinerea economiilor nationale. Acest demers va duce, fie si partial, la cresterea inflatiei, deci la majorarea preturilor, inclusiv a aurului, care, spun expertii Bloomberg, va avea cea mai buna evolutie. Din 2008, de la inceputul crizei si pana in prezent, aurul s-a scumpit cu peste 70%, iar continuarea recesiunii ii va spori si mai mult valoarea.a cumpararea de aur, e semn ca acesta se va scumpi.

author avatar
Arpad Dobre
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger