AcasăNewsCumpănașu, mai ușor cu alegerile

Cumpănașu, mai ușor cu alegerile

Alexandru Cumpănașu joacă ruleta rusească

Sezonul la prezidențiale se anunță bun și bogat în candidați și evenimente. Cred că e abia începutul, mai este încă timp și pentru alți râvnitori la tronul de la Cotroceni. Cu unii vom râde până în ultima zi a campaniei. Cu alții ne vom enerva, dar nu sunt ei de vină, ci noi, care ne uităm în gura lor. Ce vină au ei, de exemplu, că la rubrica scopul nașterii preotul le-a scris pe certificatul de botez „interesul național”? Ce vină au ei dacă de pe tăvița cu aiureli de la ruperea turtei sau tăierea moțului ei au ales urna de vot? Sau un sigiliu vechi, de poștă, pe care nașul, suficient de beat, îl vedea un dolar de aur?

Alexandru Cumpănașu joacă ruleta rusească

Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis și Dan Barna am înțeles cum au apărut pe lista de candidați. Voința partidului, asta e. La Paleologu nu m-am prins ce caută numele lui pe buletinele de vot. Partidul care-l vrea președinte e atât de mare încât încape în Piața 16 Februarie dacă se scot tarabele. Și la fel de important ca o piață dezafectată. La Mircea Diaconu, recunosc, mă cam încurc. Nici acum nu-mi dau seama cine îl vrea președinte, și nu mă refer la Ponta sau Tăriceanu, ei sunt doar țuțerii care cară sacul de antrenament al echipei. Și nici la electorat nu mă refer.

Apetitul pentru morbid

Acum este la modă să scrii despre Caracal, despre Dincă, pe care încă nu l-a dovedit nimeni că e criminal. Până la hotărârea definitivă și irevocabilă mai e cale lungă. Știu că asta îi va scoate pe mulți din sărite, dar ăsta este adevărul. E la modă să te uiți zilnic la „Caracal TV” –  scuze, era să scriu „România TV” – ca să afli câte tone de pământ au răscolit criminaliștii cu buldozerul, câtă ciorbă de burtă a mâncat Dincă la prânz sau cum procurorii se prefac că fac. Și tot de aici poți afla aceeași știre pe care a dat-o postul ieri, dar și alaltăieri.

Alexandru Paleologu intelectualul scos în față degeaba

Și am mai văzut cum niște aspirante la titlul de gazetar pun aceeași întrebare cinci zile la rând: de ce nu eliberează medicul legist certificatul de deces pentru Alexandra Măceșanu? Că li s-a răspuns de zece ori, că medicul legist eliberează certificatul constatator al morții doar după efectuarea unei autopsii complete, nu mai contează. Ele râvnesc în continuare la gloria stupidă a cetățeanului penibil, iar „Caracal TV” la audiență maximă. Pe undeva, mișcarea e făcută cu cap, pentru apetitul românului pentru morbid este imens. Nu cred că poate fi măsurat.

Nu e singurul care a luat-o razna

Dincolo de toate astea, de lamentările avocaților, de aducerea la talk-show-uri a te miri cui, indiferent că are treabă sau nu cu  tragedia petrecută acolo, trebuie recunoscut meritul lui Alexandru Cumpănașu. Fără el și fără promovarea intensă a cazului lumea nu ar fi știut nici ce s-a întâmplat, nici că trăim într-o țară în care polițiștii sunt la blat cu infractorii, iar interlopii mai au puțin și le dictează procurorilor cum să scrie declarațiile. Fapta lui Dincă, dacă va fi dovedită, este cu adevărat oribilă și de natură a zdruncina la cap cetățeanul normal.

Diaconu e bun de președinte Are casă la țară cu mușcate la geam

Mă întreb însă, chiar dacă voi stârni oprobiul multora, cu ce este mai abominabilă decât ce s-a petrecut în 2013, la Mediaș, când concubinul unei femei l-a fiert în sodă caustică pe copilul de patru ani al acesteia, după ce l-a omorât? Cu mama de față, ca să fim înțeleși, și în timp ce copilul fierbea pe sobă, într-un cazan, cei doi jucau cărți, netulburați. Sau cu ce este mai sinistră decât fapta chinezilor care, prin 1994-1995 dacă nu mă înșel, și-au pus victima la fiert, pe aragaz, ca să poată fi descărnată mai ușor? Așa că Dincă nu e singurul care ar fi luat-o razna, dacă se va dovedi că a incinerat cele două fete, după cum este acuzat.

 De ce tocmai acum?

Corupția polițiștilor, indolența procurorilor, teroarea clanurilor interlope, acoperiri sigur de la nivel înalt, sunt numai câteva dintre ingredientele necesare pentru ca lumea să fie revoltată. Dar, în egală măsură, și pentru a-l privi pe Cumpănașu ca pe cavalerul pe cal alb care va izbăvi România de asemenea lucruri. Pe fondul acesta și pe mediatizarea intensă a nenorocirii i-o fi venit lui ideea de a candida la alegerile prezidențiale? Mai ales că televiziunile pompau la greu interviurile cu el și nu-l costa nimic popularizarea.

Dan Barna are cel mai bun proiect de țară o culegere de banalități pentru adormit fraierii

Doar mă întreb, nu acuz. Că până acum nu l-am auzit pe Cumpănașu să-și manifeste vreo intenție în acest sens. De ce tocmai acum? Nu e cumva doar o nișă pe care vrea să o fructifice, dincolo de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei lui și pentru care am toată compasiunea? Cum să te votez, Alexandru Cumpănașu, din moment ce din programul tău de țară am reținut doar că ăla să nu-ți stea-n cale și că mori de gât cu nu știu cine? Nu-i cam puțin? Pot să-ți înțeleg nervii și starea sufletească, dar nu pot să-ți accept șmecheriile ieftine. Ziceai că părinții Alexandrei vor fi aduși cu duba la audieri, cu cătușe la mâini. Las-o domol, onorabile, martorilor nu li se pun cătușe, pe cine vrei să prostești? Că de impresionat nu cred că poți impresiona mai mult de atât. Suficient, desigur, pentru a mai căpăta niște adepți, dar insuficient pentru a deveni președinte.

author avatar
Valentin Boeru
4.843 afisari

13 COMENTARII

  1. Cumpănașule, de ce nu pui Poliția Română, Jandarmeria și Serviciile secrete să-ți caute diploma de bacalaureat și să ne-o arăți și nouă?

  2. Cumpănașu și-a anulat orice șansă de a fi luat în serios în clipa în care și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Jocul pe care îl face e ușor de intuit, omul nu are carismă și nu vine cu un program ci doar cu „emoțea” care între timp a început să pălească.

  3. M-am sucit,pentru ca a aparut un om,singurul ce pare sanatos la ultimul etaj,pe care l-am votata in 2014,ma voi duce sa votez in noiembrie.Mi-a placut articolul de mai sus.Cumpanasu se afla la cumpana de drumuri,vechi ong-ist,pe care nu l-am auzit pana acum despre criminalitatea din colonie,a fost indrumat sa faca pas cu pas si sa urmeze unul din drumurile aflate intr-o cumpanire grea.

  4. Oare nu stie cati caracaleni sunt in functii babane in MAI ? Frate-su de 15 ani e sef in sistemul pe care acum il jura. L-a tinut in spate si pe el si pe nevasta-sa . Nelicentiatul asta mai are birou in cladirea Mai ? Cum a reusit sa pacaleasca atatia oameni ? I-a mai vrajit si pe ambasadorii acreditati in tarisoara asta facand emisiuni cu excelentele lor . Scoate coane CV -ul sa vada electoratul ce studii si competente ai ! In rest …. succesuri in campanie .

  5. Nu prea ai pe cine vota ! Nici unul nu-i mai bun . Cumpanasu e un mascarici . Preacinstitul si preacuviosul s-a aruncat in lupta la cererea cetatenilor.:)

  6. Cumpanasu va fi presedinte !!!
    Puteti sa-l denigrati oricit v-a zis werner sa o faceti, sau klem etc. ii cresteti sansele, nu le reduceti.
    Pina la urma vor intelege si americanii ca trebuie sa-l accepte, fiindca este singurul care isi propune sa asigure securitatea cetatenilor impotriva clanurilor mafiote, inclusiv securitatea amatorilor de caprite din diferitele si numeroasele baze de…..antrenament.

  7. Cumfarasu , cantitate neglijabila , sa fie la numar si sa echilibreze jocul pentru Barna . Emanuela – Andreea Pana dovedeste impartialitate si publica , IN ” NATIONAL ” (?)opiniile lui Rares Bogdan sa le citeasca si partizanii ” Mamei Natiunii ” . Bun articol , este purul adevar , pe intelesul si al celor ce scot la pascut turma de vaci : ” PSD FOLOSESTE ROMANIA CA PE O VACA DE MULS ” , articol publicat azi , 05-09-2019 , ora 09:04 in ziarul acesta , ” NATIONAL „! FELICITARI , ANDREEA !

  8. The Washington Post , una dintre cele mai influente publicatii in Statele Unite : ” Dancila lupta pentru supravietuirea ei politica , . Adversarii ei din Parlament planifica depunerea unei motiuni de neincredere care AR PUTEA RASTURNA GUVERNUL si ar putea impune organizarea de ALEGERI ANTICIPATE IN IANUARIE , cu mai putin de un an mai curand decat planul initial . AR FI PRIMELE ALEGERI ANTICIPATE DIN ISTORIA POST-COMUNISTA A ROMANIEI . Sondajele plaseaza in frunte Partidul Liberal , iar social democratii de centru-stanga ( PSD ) si un partid nou de centru-dreapta ( USR-(PLUS?) ) isi disputa locul secund . ACEASTA AR PUTEA DUCE LA APARITIA UNUI NOU PREMIER SI A UNEI COALITII DE GUVERNARE FORMATE DIN PARTIDE CARE PROMIT SA APROPIE MAI MULT ROMANIA DE U.E SI SA O INDEPARTEZE DE MOSTENIREA LUI DRAGNEA .”

  9. Parerea mea e ca ne prinde Klaus si Veronica toamna viitoare. Apoi ne pregatim de parlamentare din care o sa castige tot Psd deoarece s-a angajat sa mareasca pensii pe care o sa le mareasca.Insa nu o sa mai poata face majoritate ca pana acum si o sa trebuiasca sa faca compromisuri pt a putea conduce. Veronica o sa plece dupa alegeri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger