AcasăNewsCumnatul lui Ponta, abonat la contractele cu statul

Cumnatul lui Ponta, abonat la contractele cu statul

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv de judecatorii instantei supreme

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este un impatimit al afacerilor cu statul. Cel putin asa arata istoria contractelor incheiate cu institutiile publice in doar 5 ani. Firma controlata de Hertanu a primit 24 de contracte, in valoare de 26,5 milioane de euro.

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv de judecatorii instantei supreme

Firma Grossmann Engineering Group SRL, unde Iulian Cristian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost pana anul trecut actionar si administrator, a avut lipici la contracte din bani publici. In perioada 2007-2012, SC Grossmann Engineering Group SRL a beneficiat de 24 de contracte de la diverse institutii publice, in bani insemnand 26,5 milioane de euro.

Cumnatul asociat cu prietenii lui Cocos

Cea mai mare afacere cu statul a firmei lui Iulian Hertanu este tocmai cea anchetata de DNA. Contractul a fost obtinut de firma cumnatului premierului in asociere cu Euro Construct Trading 98 SRL, care apartine oamenilor de afaceri Dan Besciu si Sorin Vulpescu, prieteni si parteneri de afaceri cu Dorin Cocos. Contractul a fost in valoare de 11 milioane de euro si a fost semnat in ianuarie 2012 cu SC Hidro Prahova SA, proiectul vizand realizarea canalizarii in orasul Comarnic. Din cele 11 milioane de euro obtinute de cele doua firme de la Hidro Prahova, 80% sunt din fonduri europene. Procurorii DNA sustin ca reprezentantii celor doua firme ar fi redirectionat banii destinati canalizarii catre alte afaceri. Din aceasta cauza, orasul Comarnic a ramas fara canalizare.

Contracte pe banda rulanta

In perioada 2007 – 2012, mai multe institutii publice au apelat la serviciile firmei controlate de cumnatul premierului Ponta. Printre acestea se numara trei Consilii Judetene – Calarasi, Ialomita si Vaslui – si cinci primarii – Bucuresti, Chiajna, Chitila, Pantelimon si Campulung. In perioada atribuirii acestor contracte, Iulian Cristian Hertanu a detinut 60% din actiunile firmei SC Grossmann Engineering Group SRL si functia de administrator. Din mai anul trecut, el s-a retras din firma si a cedat actiunile sale prietenului sau, Liviu Munteanu, iar functia de administrator, lui Ilie Florin Dragan. Reamintim ca procurorii i-au audiat in pe cumnatul premierului, Iulian Cristian Hertanu, pe presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pe fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, si pe deputatul Sebastian Ghita.  Cumnatul premierului Victor Ponta este acuzat ca, impreuna cu alti oameni de afaceri, a constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari pentru canalizarea orasului Comarnic. Procurorii au efectuat miercuri perchezitii la mai multe firme, printre care si la o societate infiintata de mama lui Victor Ponta, unde actionar semnificativ este sora premierului, Florina Alexandra.

author avatar
Nicole Ionescu
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger