AcasăNewsCumnatul lui Bashar al-Assad, mort intr-un atentat sinucigas

Cumnatul lui Bashar al-Assad, mort intr-un atentat sinucigas

Assef Shawkat

Seful securitatii lui Bashar al-Assad, Assef Shawkat, care ii era si cumnat, a murit intr-un atentat sinucigas in timpul unei sedinte cu militari de top.

Ministrul Apararii, Dawoud Raijiha (langa Bashar) si seful securitatii au fost ucisi

Ministrul Apararii, generalul Dawoud Raijiha, a murit in acelasi atentat petrecut ieri, in timpul unei sedinte in cladirea Securitatii Nationale din Damasc.

Assef Shawkat

Si ministrul de Interne, generalul Mohammad Ibrahim Shaair, a fost ranit grav, aflandu-se in stare critica. In afara faptului ca Assad a pierdut unul dintre cei trei cerberi responsabili cu securitatea sa si a familiei sale, pe Shawkat, si pe cei mai inalti responsabili pentru lupta impotriva rebelilor islamisti, atentatul a demonstrat ca exista o bresa imensa in sistemul de aparare. Sinucigasul era probabil un om din interior, a carui prezenta in cladirea superfortificata a Securitatii, mai ales cand se tinea o sedinta cu oficiali din esalonul superior, nu a starnit banuieli. Acesta a intrat in sala de sedinta si s-a aruncat in aer printre participanti. In acest timp, militiile alawite ale lui Bashar se luptau cu rebelii in sudul Damascului.

Rusii trimit elicoptere de atac

Cargoul rusesc Alaed, care transporta elicoptere de atac Mi-25 si rachete antiaeriene, si care a fost intors din drumul spre portul sirian Tartus in urma cu cateva saptamani, a pornit din nou spre Siria. Numai ca si-a decuplat sistemul de identificare automata! Inainte de a deveni „invizibil”, cargoul se afla la 37 de kilometri de portul Baltiisk, la Marea Baltica. Duminica, cargoul a fost reperat in nordul Danemarcei.

author avatar
Adina Mutar
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger