AcasăNewsCum vrea Ponta sa-i salveze pe pesedisti de “tradatorul” Dragnea

Cum vrea Ponta sa-i salveze pe pesedisti de “tradatorul” Dragnea

Dupa episodul Tulcea, Liviu Dragnea a declarat la misto ca ii cauta cu lumanarea pe pesedistii ”nemultumiti” despre care tot scrie presa. Mai cult decat seful sau de partid, Victor Ponta ii stie deja si reitereaza celebrul indemn biblic: ”Lasati pesedistii sa vina la mine!”

Taman cand Liviu Dragnea se lauda cu buna relatie exista intre el si Sorin Grindeanu plus cu armonia care domneste in PSDsi ii lua peste picior pe cei care sustin contrariul, vechiul sau amic Victor Ponta i-a administrat o noua lovitura sub centura. Concret, Ponta l-a acuzat pe Dragnea nu numai ca isi arunca toti rivalii peste bord, dar si ca este gata oricand sa bage la apa intreg PSD-ul pentru a se salva el.

“Vad valuri mari…”

Pentru a-si ilustra teoria, Ponta a pastrat tema acvatica si a povestit, pe Facebook, cum in 2012 in <<barca USL>> se aflau cinci oameni: Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin plus ”<<camaradul si prietenul>> Liviu Dragnea”. De atunci si pana acum, unul (Antonescu) a parasit de buna voie ambarcatiunea, urmatorii trei au fost siliti sa o faca si astfel Dragnea a ramas stapan pe toata barca, dupa cum a povestit in continuare Ponta. ”Ieri am vazut fotografii cu Premierul Grindeanu stand in picioare in barca alaturi de <<camaradul si prietenul>> Liviu. Sper sa fie destept si sa isi puna urgent o vesta solida de salvare pe el”, a tras Ponta si morala, inainte de a avertiza PSD-ul ca Dragnea este un Iuda in stare sa dea tot partidul la pesti: ”Vad valuri mari, gauri multe si un <<Carmaci>> care e mai preocupat de aruncarea celorlalti peste bord decat de ajungerea in siguranta la mal!”.

Batman de Dambovita

Bors facut pe Dragnea, Ponta a uitat de obisnuita exprimare evaziva si a recunoscut ca nu urmareste decat sa revina in fruntea social-democratilor. Chiar daca asta ar insemna ruperea PSD-ului si infiintarea unui alt partid. ”Eu ma descurc foarte bine sa inot – chiar si contra curentului! Asa ca sunt pregatit sa salvez cat pot de multi pasageri cazuti (sau aruncati) din barca!”, si-a asumat Victor Ponta, public, rolul de Batman al social-democratiei mioritice. Ce-i drept, Ponta a ”scapat porumbelul” doar dupa ce a aflat ca alt amic, pe punct de a deveni si el un fost, Bogdan Diaconu pe numele sau, l-a vandut cu fulgi cu tot lui Dragnea. Cel mai probabil contra unui sprijin promis de liderul PSD in inchegarea, de catre Diaconu, a unei noi formatiuni nationaliste prin unificarea PRU cu PRM si Noua Dreapta. ”Dl. Bogdan Diaconu, atunci cand a venit la mine, inainte de congresul PRU, mi-a zis ca chiar daca i s-a sugerat de catre Victor Ponta n-am inteles exact ce, dumnealui merge pe proiectul politic pe care a inceput, cu PRU, anuntand o fuziune sau asociere cu PRM-ul. Si mi-a zis ca nu se asociaza cu nimeni, nici cu Victor Ponta nici cu Daniel Constantin”, il avertizase Dragnea pe Ponta, in mod public, duminica seara, ca este la curent pana in cele mai mici detalii cu planurile sale de viitor. Iar daca tot a fost dat in vileag, Ponta nu mai avea de ce sa-si tina veninul in gusa, de unde si atacul direct de ieri.

author avatar
Simona Badulescu
796 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger