Cauta

Cum vrea miliardarul Donald Trump sa scape America de Obama

Liderii republicanilor si democratilor din Congres, cu Barack Obama in frunte, au ajuns la un acord ce permite SUA sa evite intrarea in incapacitatea de plata. Dar n-au salvat America.

Acordul prevede ridicarea plafonului de indatorare cu 2.100 de miliarde dolari si o reducere a cheltuielilor pentru aparare de 350 de miliarde dolari, pe 10 ani. Obama a anuntat triumfator: „S-a ajuns la un acord, care va reduce deficitul si va evita intrarea in incapacitate de plata, ce ar putea avea un efect devastator asupra economiei noastre!”  Numai ca popularitatea lui si indicii bursieri scad vertiginos.

Trump vrea din nou la presedintie

Miliardarul Donald Trump se gandeste din nou sa candideze la presedintia tarii, declarandu-se revoltat de „liderii prosti”, care au permis altor tari, cum ar fi China sau tarile membre OPEC, sa manevreze economia SUA, ducand-o la faliment. Produsul Intern Brut al SUA a crescut cu doar 1,3% in ritm anual, mult sub asteptari. Pretul barilului de titei a depasit ieri 97 de dolari la bursele asiatice. Indicii economiei americane inregistreaza minusuri dupa minusuri, conform Marketwatch.

SUA cladita pe datorii

Datoriile si deficitele au construit istoria Statelor Unite. Singura data cand SUA au avut datorie zero a fost in 1835, datorita incapatanarii presedintelui Andrew Jackson (1829-1835) de a reduce la maximum aparatul de stat, incat aproape a adus uniunea in pragul destramarii. De atunci, datoriile au crescut constant, ajungand sa depaseasca 90% din PIB anul trecut. Potrivit estimarilor Fondului Monetar International, SUA risca sa-si piarda pozitia de lider al economiei mondiale pana in 2016, in fata Chinei.

Nemultumire n Poporul american este total nemultumit de prestatia lui Obama ca presedinte, poreclindu-l „presedintele cupoanelor”, care n-ar trebui sa stea langa „presedintele revolutiei americane”, George Washington, „presedintele onest” Abe Lincoln si „leul datoriei zero”, Andrew Jackson

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version