AcasăNewsCum vrea ÎPS Teodosie să-l întoarcă la credinţă pe Dan Barna

Cum vrea ÎPS Teodosie să-l întoarcă la credinţă pe Dan Barna

ips teodosie barnaCum vrea ÎPS Teodosie să-l întoarcă la credinţă pe Dan Barna

ÎPS Teodosie l-a felicitat pe Dan Barna, după ce liderul USR-PLUS a devenit tată, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Înaltul prelat s-a arătat chiar dispus să-i boteze copilul vicepremierului, dacă omul politic îi va cere acest lucru.

Este de notorietate că între liderul USR, Dan Barna, și BOR au existat mai multe conflicte, acesta cerând Bisericii Ortodoxe Române să se implice active în campania de vaccinare anti-Covid-19.

Pe de altă parte, politicianul și-a atras antipatia BOR, dar și a mai multor cetățeni după ce a insistat asupra introducerii educației sexuale în școli.

Ce condiţii are ÎPS Teodosie?

ÎPS Teodosie a fost întrebat, în timpul interviului săptămânal de la Radio Dobrogea, de ieri, dacă l-ar boteza pe fiul lui Dan Barna.

Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului – dacă o fi în București – după un dialog, să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, n-aș refuza, dar depinde de voința dânsului.

Nu aș refuza și întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credință, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine„, a spus ÎPS Teodosie.

S-a abătut Barna de la calea cea dreaptă?

ÎPS Teodosie a explicat că orice om are șansa să se schimbe și să meargă pe calea cea dreaptă, astfel că și Dan Barna poate să opteze pentru această cale, creștinându-și pruncul.

Ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar nu pot să intru forțat în conștiința cuiva.

Sigur că toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu n-am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul.

Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni„, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

 

author avatar
Andrei Ștefan