AcasăNewsCum vrea Guvernul să rezolve problema "azilelor groazei". Cine sunt "bunicii sub...

Cum vrea Guvernul să rezolve problema „azilelor groazei”. Cine sunt „bunicii sub acoperire” care vor ocupa ospiciile

Aţi auzit, probabil, de ideea de „clienţi misterioşi”. S-a folosit până acum în comerţ. Dar iată că această tactică ar putea intra şi în afacerea „azilelor groazei”.

Mai exact, Guvernul intenţionează să interneze pacienţi „misterioşi” în diferite azile din ţară, care să raporteze autorităţior tratamentul la care sunt supuşi în respectiva unitate.

Misiunea „clienţilor misterioşi”: să constate

În noua legislație din domeniul asistenței sociale, prezentată în primă lectură în timpul ședinței de Guvern de vineri, este prevăzută introducerea conceptului de „client misterios”. În baza constatărilor vor fi inițiate controalele în teren ale inspectorilor.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au inițiat modificarea legislației privind asistența socială din România, după cazurile deosebit de grave descoperite în ultimele luni.

Modificările au fost prezentate în primă lectură în timpul ședinței de Guvern de vineri.

Decizia, după cazul Godei

Se întâmplă la două luni de când au fost făcute publice condițiile mizere din centrele pentru seniorii României. Acestea sunt primele măsuri menite să oprească tratamentele la care erau supuși beneficiarii.

Executivul a schimbat durata licenței provizorii de la 12 la trei luni. În acest moment sunt deschise mai multe dosare penale în care angajații din azile și funcționari ai statului sunt cercetați pentru modul inuman în care i-au tratat pe bătrâni.

În România funcționează 2836 de centre rezidențiale publice și 2400 private.

Frații Godei rămân în arest preventiv. Frații Ştefan și Daniel Godei, care administrau azilul din Voluntari unde bătrânii erau ținuți în condiții de neimaginat, și Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, rămân în arest preventiv. Decizia luată vineri de Curtea de Apel București este definitivă.

În 25 august, Tribunalul Bucureşti hotărâse ca cei trei – cercetați în dosarul privind azilele groazei din Ilfov – să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia a fost atacată de către DIICOT, care instrumentează ancheta, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri contestația procurorilor și a hotărât ca frații Godei și Andrei-Răzvan Ticu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

314 afisari

7 COMENTARII

 1. Amatorism,prostie,incompetenta
  Ce rezolvi cu asta ,te-ai gandit cum va fi?
  U amarat nevinovat este luat in vizor ,aiurea doar pentru ca acest Ciolac cu mintea ca la 12 ani are in cap prostii Nu te duce mintea la ceva serios iohanistule Faci niste prostii tipice pentru globalisti Fa legi ,si obliga-i sa le respecte bai bula

 2. Mi se pare ca acest individ pus acolo de iohanis nu cumva e sub acoperire Te-ai dat dupa ficusul de la 3 coceni Te faci ca lucrezi Ia vezi ,ca s-ar putea sa ai indivizi sub acoperire acolo la guwerner

 3. Decat sa creeze noi posturi pentru cumulul pensiei cu salariu unor bunici, mai bine si ar misca fundurile din birouri aia care au obligatia de a verifica, de inspecta azilele.
  Dar inspectorii dintr un judet…sa fie trimisi in alt judet…si invers.inopinat.

 4. Eu as propune, ca în guvern sa fie angajați sub acoperire (sigur nu cei ai serviciilor), am afla muuulte…

  • Acolo nu poti sa intri daca nu esti de-al lor, daca nu esti unealta care sa raspunzi la comanda politica. Mafia politico-securista aservita intereselor externe controleaza tot. Exista si pepiniere de crescut oameni care sa fie pusi pe posturi, cum e cazul ministrei de externe.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri