AcasăNewsCum vor grecii sa scape de probleme? Cumpara pamant si isi fac...

Cum vor grecii sa scape de probleme? Cumpara pamant si isi fac conturi in Bulgaria!

Bulgarii s-ar putea trezi cu o invazie de greci

In ciuda faptului ca grecii au dat-o la pace cu creditorii externi, situatia pentru oamenii de rand si nu numai ramane una extrem de dificila.

Bulgarii s-ar putea trezi cu o invazie de greci

Bancile din Grecia s-au redeschis, dar oamenii nu pot scoate de la bancomate mai mult de 420 de euro pe saptamana. Mai mult, micii intreprinzatori au probleme din cauza interdictiilor puse pe tranzactiile bancare.

Inventivi din fire, grecii au gasit deja solutii pentru a evita problemele amintite. Astfel, conform presei elene, reprezentantii mai multor companii grecesti s-au interesat deja in legatura cu posibilitatea de a-si muta afacerile in Bulgaria.

Se ia in calcul posibilitatea de a cumpara teren pentru demararea unor proiecte de construire a unor cladiri de birouri, dar si posibilitatea ca respectivele societati comerciale sa-si deschida conturi la bancile din Bulgaria pentru a plati furnizorii.

Nu este exclus un scenariu care arata ca pana la 60.000 de companii din Grecia sa isi transfere activitatile in Bulgaria. Iar vecinii nostri sunt gata sa-i primeasca pe greci cu bratele deschise, in conditiile in care se estimeaza ca aceasta migrare ar inseamna crearea a cel putin 20.000 de noi locuri de munca pentru bulgari.

Ultimele informatii arata ca grecii s-ar putea muta cu afacerile in Bulgaria si din cauza majorarii impozitului pe profit in Grecia, care a devenit cam de trei ori mai mare decat in Bulgaria.

author avatar
Cristi Ionita
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger