AcasăNewsCum vor fi încheiate mediile anul acesta. Profesorii nu renunță la grevă!

Cum vor fi încheiate mediile anul acesta. Profesorii nu renunță la grevă!

mediiCum vor fi încheiate mediile anul acesta. Profesorii nu renunță la grevă!

Anul școlar 2022-2023 vine cu schimbări în toate direcțiile. Printre acestea se numără și modul în care vor fi acordare notele elevilor.

Având în vedere că tezele și semestrele dispar, elevii vor fi evaluați printr-o altă metodă. Astfel, notele vor fi puse de profesor în funcție de numărul de ore alocat săptămânal disciplinei.

Mediile elevilor ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare materie

Ministerul Educației vrea să modifice regulamentul de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar astfel încât mediile să poată fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină. Ministerul Educației a publicat marți seara un proiect de modificare a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care mediile ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină.

„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022”, arată un comunicat al ministerului.

Potrivit ordinului pus în dezbatere publică, „în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”. În mod normal, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note: cu trei note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie. Totodată, „situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală”, mai scrie în proiect.

„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, precizează Ministerul Educației.

author avatar
Andreea Vlad
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger