AcasăNewsCum vor fi acordate ajutoarele pentru caldura

Cum vor fi acordate ajutoarele pentru caldura

Cererile pentru ajutorul de încălzire trebuie depuse urgent

Odata cu eliminarea subventiei la gigacalorie, guvernantii au decis ca de ajutorul pentru caldura vor beneficia doar „persoanele vulnerabile”.

Guvernantii vor sa reduca drastic numarul celor care beneficiaza de ajutor pentru incalzire

Consumatorii vulnerabili, asa cum ii definesc autoritatile, vor primi sprijin de la stat in cazul in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 de lei in cazul familiilor si 1.082 de lei in cazul persoanei singure. Totodata, in cazul persoanelor care-si incalzesc locuintele folosind gaze naturale, ajutoarele lunare pornesc de la  262 de lei, daca venitul mediu net pe membru de familie este de pana la 155 de lei, si ajung la 19 lei pe luna, in cazul in care venitul mediu net este cuprins intre 540,1 lei si 615 lei.

Pentru familiile care  se incalzesc cu lemne, carbuni sau alti combustibili petrolieri, ajutorul pentru incalzirea locuintei porneste de la 54 de lei, in cazurile cu cele mai mici venituri, de pana la 155 de lei, si ajung la 16 lei, pentru familiile situate in zona superioara a plafonului de venituri.   Pe langa venituri, autoritatile vor lua in calcul si ce are omul prin casa/curte inainte de a aproba dosarele. Astfel, legea o va face, in final,celebra lista guvernamentala cu bunuri care nu sunt considerate de stricta necesitate, recte camere video, tractoare sau 100 de bibilici.

 

 

 

author avatar
eNational
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger