AcasăNewsCum vor autoritățile să vaccineze 5 milioane de români până în iunie?...

Cum vor autoritățile să vaccineze 5 milioane de români până în iunie? Transformă Piața Constituției în centru de vaccinare drive

vaccinareCum vor autoritățile să vaccineze 5 milioane de români până în iunie? Transformă Piața Constituției în centru de vaccinare drive

Autoritățile vor să accelereze campania de vaccinare anti Covid-19, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat un nou prag: 5 milioane de persoane imunizate până în iunie.

Primăria Capitalei vine în sprijinul autorităților, transformând complet centrul Bucureștiului. Prin urmare, o parte din parcarea situață în Piața Constituției va fi folosită pentru un centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 27 aprilie.

Proiectul prevede că se aprobă utilizarea, până la 12 septembrie, a spațiului ocupat de 240 de locuri de parcare, în vederea organizării centrului de vaccinare de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Centrul care va fi înființat în Piața Constituției va avea patru puncte de vaccinare.

Vaccinarea de tip drive-through, fără programare

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. El a precizat că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice vaccinării: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală.

Spațiul de vaccinare va avea, de asemenea, punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad