AcasăNewsCum vede Melescanu ideea desecretizarii memorandumului privind mutarea ambasadei

Cum vede Melescanu ideea desecretizarii memorandumului privind mutarea ambasadei

Ministrul de Externe a avut, joi, o discutie cu Liviu Dragnea, la Parlament. O analiza in privinta initiativei mutarii reprezentantei diplomatice in Israel ar putea fi gata in cateva saptamani.

Intrebat fiind – in contextul in care s-a aflat ca s-a pus o astfel de problema in cadrul Biroului Permanent National al PSD – despre eventualitatea desecretizarii memorandumului adoptat de Guvern luna trecuta, privind eventualitatea mutarii Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, Teodor Melescanu nu a ascuns faptul ca nu vede cu ochi buni un astfel de pas. „A fost o idee. Eu, personal, nu sprijin initiativa. Dar, sigur, e o hotarare pe care o va lua Guvernul, doamna prim-ministru”.

Totodata, seful MAE a mentionat ca „in cel mult o luna” ar urma sa fie gata evaluarea cu privire la ” care sunt avantajele si dezavantajele” mutarii acestei ambasade. „Am cerut de la toti, in primul rand, sa ne prezinte pozitii scrise. Toate ministerele. Am abordat in primul rand problemele de securitate, acum lucram, in Ministerul de Externe, la problemele juridice pe care le implica o asemenea decizie” a punctat Melescanu, inainte de a adauga si ca se asteapta o evaluare si de la ministerele „cu activitati economice”.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari

4 COMENTARII

  1. Pozitia mea e ca Romania trebuie sa joace cartea Ierusalim cartier crestin. Deci nu putem avea o ambasada politica e o prostie dar pe langa Mormantul Sfant putem avea reprezentanti ai clerului roman. Oricum biserica ortodoxa e stapana dar numai asa putem solutiona problema. La fel acolo se întâlnesc 3 religii mari trebuie sa fie capitala religiilor si dat afara politicul corupt. Capitaka sa fie onorific impartita in zona evreiasca dupa Zidul Plangerii partea islamica pakestiniana dupa domul aurit si partea crestina dupa sau in jurul Mormantului Sfant tot in zona asta pus si reprezentant cardinal Vatican. In momentul asta se instaureaza pacea si buna convietuire. Apoi in zone poti aduce cel mult consuli politici onorifici al tertelor tari.Dar inainte de asta trebuie uniti pasnic palestinienii. Mi se pare imbecil sa nu vorbesti si cu ei, mai voi ce simțiți ce vreti. E din momentul separarii trasate graniti sunt vo 5 regiuni care trebuie oarecum unite separate de statul vecin sau propuse retrocedari si mutarea or stramutarea lor in o zona reprezentativa. La fel ca in Egipt sau Iordania daca vreau sa vad locuri sfinte merg acolo speta Palestina. Mie ca roman nu pot vorbi de relatii cu un stat ce are probleme cu vecinii. Ultimul a fost Clinton ce a reusit sa impace sa dea mana cu ei
    Donald e muci diplomatic nu se pricepe . Din cauza asta moer oaneni nevinovati…

  2. Politic noi nu suntem o putere animalic hegemonica sa sfasiem ca tiranozaurul in bucati, cum rupe Rusia Crimeea si Ucraina, Sua Irak si Siria, iar problema e asa de mare ca rezolvari doar la Onu vad. Apoi au ei destui dusmani sa ne mai bagam si noi ca veverita. Problema trebuie pusa asa fel incat sa ai pacificam uite eu nu am putut vizita ca se tragea in zona…Anglia ca au avut colonii e f responsabila vad ca fuge de raspundere. Franta are o diplomatie beton chiar daca Africa Central, Ciad, sunt f f sarace ai vezi ca au contacte incearca ceva, nu mai zic de Algeria, Tunisia, Maroc. Asta trebuia rezolvat acun 50 de ani nu acum si nu de Dragnea si Dancila de cleri si cei implicati. Eu n-am vazut Boc si Roberta sau Zgonea si Ponta dar am vazut Dracnea Dancila facand un pas pe Luna.. Stiu eu poate fi un pas mic pentru toti si un pas mare pentru instabilitate globala. E un lucru care nu prea ne priveste. Noi nu suntem in stare sa ne unim cu Basarabia, ma sa facem un pod peste Prut. Asta ne priveste in zona Carpatilor si nu Orient.

  3. Asta cu Cetatea lui David doar a lor si numai a lor a cam fost pana la anul 33 DC, apoi a inceput cu cutremure si foc si s-a cam terminat povestea. Sa fiu dragut si cu penticostala americana se cam impart lucrarile in cetatuie.

  4. Apoi cand o sa vina Iisus stati linistiti ca o sa simtim cu toții indiferent de religie. Ca o transmisie todo prin constiinte. Parerea mea e ca o sa vina la Mormantul Sfant pt ca acolo e si miracolul creștinătății noastre Lumina Sfanta care l-a schimbat in apostol pe Imparatul Constantin ce a oprit martiriul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger