AcasăNewsCum vad Dragnea si Toader declaratiile lui Timmermans

Cum vad Dragnea si Toader declaratiile lui Timmermans

Meciul se poate incheia printr-o singura mutare. Daca o rateaza, Dragnea pierde mai mult decat un joc de sah

 

Avertismentul lui Frans Timmermans – formulat in cadrul Comisiei LIBE – a iscat mai multe reactii la Bucuresti.

Al treilea om in stat, Liviu Dragnea, se declara dezamagit de reactia inaltului oficial european. „Trebuie sa recunosc ca sunt destul de dezamagit de aceasta atitudine pentru ca nu mi-am imaginat niciodata ca o tara intrata in Uniunea Europeana va fi amenintata in felul asta, adica atat de brutal. (…) Vreau sa va spun ca s-au trimis documente scrise, informatii, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut niciun fel de reactie, nu s-a spus in mod concret care sunt acele amendamente sau acele articole din legile justitiei care afecteaza independenta justitiei. Nu exista asa ceva, ba dimpotriva, a fost scos orice actor politic din numirile de judecatori si de la Inalta Curte”, a comentat Liviu Dragnea, seara trecuta, la Antena 3.

La acelasi post TV a reactionat pe subiectul in cauza si ministrul Justitiei, care a punctat ca marti va avea, impreuna cu premierul Dancila, o intrevedere cu Timmermans. „I-am cerut sa depasim faza ingrijorarilor (…) si sa discutam punctual: solutia cutare nu este buna pentru ca. (…) Sa iesim din enunturile de principiu”, a subliniat Toader.

Totodata, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a comentat aceasta situatie. „Nu sunt incantat de postura in care s-a aflat Romania in dezbaterea din Comisia LIBE, dar, din punctul meu de vedere, sa nu ne mire ca, dupa ani de zile in care am exportat disputele politice interne la Bruxelles, ne trezim in fata unei astfel de situatii. Pe de alta parte, sigur ca Comisia Europeana nu este deloc confortabila cu aparitia acestor protocoale care dovedesc fara putinta de tagada ca in Romania putem sa discutam despre orice in privinta statului de drept, dar nu avem stat de drept”, transmite al doilea om in stat, marti, pe Facebook. „Legile de organizarea a justitiei nu au cum sa afecteze lupta impotriva coruptiei, asa cum s-a spus seara trecuta de catre unii dintre intervenienti, multi vad ca se pricep in aceasta problema, putini cunosc pe fond care este continutul reformelor care s-au facut in Romania in aceasta perioada. Chiar si asa, putem sa aratam cum am aratat si pana acum, ca avem deschiderea necesara la dialog, atat cu Comisia Europeana, cat si cu Comisia de la Venetia, sa putem sa discutam care sunt observatiile lor”, mai puncteaza Tariceanu.

author avatar
Andrei Coman
239 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai, sa nu ne mai prefacem ca nu intelegem jocul! care ingrijorari?! Ce „dezamagiri”?! De cand am aflat ca nu exista Mos Craciun nici in Europa de Vest, nici in SUA, tot experimentam dictatura la nivel global, mai mult, nici macar ideologica, ci doar dictatura conjuncturala. Cei ce stiu ca romanii ajunsi sefi pe undeva isi platesc amantele din banii institutiei, nu s-au mirat de reactia decrepitului, avea de platit o poseta sorosita si cum n-avea argumente a bagat-o pe-aia cu „trebonalul”, ca orice mahalagioaica, dupa care s-a intalnit cu zavragioaica aia disperata si i-s zis :”ai vazut, fa, Monico, cum i-am pusara la punct?!” Eu, in locul lui Dancila l-as chema in instanta pentru amenintari, presiuni si santaj, dar in instantele din Romania, la inceput. Tot avem noi precedentul dosarul Blair….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger