AcasăNewsCum va ramane DNA fata mare

Cum va ramane DNA fata mare

La filmul asta va urma si episodul „Razbunarea lui Kovesi”?

Au trecut mai bine de zece zile de cand Laura Codruta Kovesi a parasit DNA. Pe usa din dos, normal, pentru ca s-a incapatanat sa creada ca e nemuritoare. Provizoriu, scaunul ei este ocupat de o doamna care nu imi inspira incredere.

La filmul asta va urma si episodul Razbunarea lui Kovesi

Anca Jurma, inlocuitoarea, nu imi spune prea multe. Prietena la catarama cu Laura Codruta Kovesi, consilier pe o chestie de imagine, de carat mapele prin strainatate, nici eu nu am inteles prea bine de ce, dar stiu cu ce se mananca vrajeala asta. Si inca o data nu am incredere in ea din moment ce nici nu a fost bine unsa in functie si deja a dat fuga la ambasada Unchiului Sam sa zica „saru’ mana!”

Nu e fata de casa

De la impiedicarea Codrutei pe treptele carierei au trecut, asadar, peste zece zile. Tudorel Toader priveste in zare in speranta unui petitor care sa ceara mana DNA. Iar asta, petitorul, ori are calul schiop, ori i-a ajuns si lui la urechi ce hidosenie de muiere e viitoarea nevasta. Cine e nebun sa intre sluga la stapan si sa nu mai doarma noaptea de griji? Sau de teama ca, intr-o tara in care mita nu are mituitori, ci doar mituiti, se va gasi si pentru el un denuntator care sa-l toarne cu ceva, cu orice, la rugamintea unui prieten care are o obligatie fata de un nene. Sau de o tanti. Cine sa fie asa de intr-o dunga incat sa accepte sa-i controleze Codruta Kovesi activitatea si sa-l mai si indrume? Cine sa fie atat de tulburat sau de hamesit incat sa vrea sa lucreze cu pintenii SRI infipti in coaste, caci protocoalele au fost doar desecretizate, nu si anulate? Cred ca DNA va ramane multa vreme fata mare, cu toate stradaniile lui Tudorel Toader de a gasi un ginerica pe care sa-l strecoare in patul miresei. Si chiar daca va da de el,  ginerica va pleca mancand nori imediat dupa noaptea nuntii. Nu de alta, dar el a crezut in cumintenia fetei si, cand colo, era o stricaciune care s-a lasat incalecata de generali SRI, de politisti, de ambasadori batrani si perversi si de doi presedinti, pe deasupra. Pai, cu una ca asta, nu faci casa.

author avatar
Valentin Boeru
1.972 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu ochii beliti la inzestrarea fetei batrane DNA, DIICOT se sparge-n figuri cu sprijinul nemijlocit al serviiilor, care-i ingrasa mapa profesionala, ca nu cumva sa-l amestece cineva cu neproductivul DNA si sa ia fata prostilor nesatui de executii publice si spectacole cu mascati si catuse, ca evul mediu urla-n hastagisti si noi nu stim de ce ne tiuie urechile…DNA e pe tusa, momentan. Nu vrea nimeni sa faca un audit, pe bune, sa afle prostul de contribuabil de ce-l costa un procuror cat o casa, incuscreala asta impotriva firii cu politicieni, magistrati, securisti, toti impotriva cetateanului roman, nu vrea nimeni s-o „destructureze”. DIICOT, un alt parchet „independent” (anticonstitutional, pentru ca in Constitutie scrie ca parchetete functioneaza pe langa judecatorii, deci n-u voie sa fie independente) infiintat sa faca treburile murdare ale securitatii, la fel ca niciodata defuncta Directie a VI-a, a primit munitie proaspata de la SRI si se da-n spectacol pe „prioritizare”, pai, asta e problema lor de substanta, a „independentelor”, ca prioritizeaza in functie de interese politice, uneori si 11 ani, cum i-a reprosat ministrul lui Horodniceanu. Dar, pe langa aceste fumigene menite sa-i tina pe astia in fereastra, sa-i creada lumea vii, securitatea pregateste o lovitura mortala menita sa doboare definitiv cetateanul roman, dar sa resusciteze DIICOT, pentru ca asta e legea de redefinire a terorismului, trecuta ca glontul pe langa tamplete promulgarii. Tacerea politica, in totalitate, dar si a oengheurilor democrate si antidictatura, demonstreaza, din nou, ca aceste parchete independente sunt doar (!) niste anexe ale serviciilor in slujba altor entitati decat cele romanesti, dar mai ales, puse pe „paradit” cetateni romani…Si daca tot si-au revendicat-o americanii, prin ambasada, CIA si FBI, cu recunoasteri publice fara echivoc, n-ar vrea ei sa si finanteze, pe bune, aceste abominatii constitutionale, ca eu, votant prost, m-am saturat sa-mi sponsorizez propria disparitie, mai ales, acum, cand se pregatesc sa ma faca astia si terorist (nu vi se pare de mare batjocura ca dupa ce tot romanul era dator DNA cu un abuz in serviciu, acum, cand DNA e compromis, se pregatesc sa ne incadreze pe toti la terorism?!).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger