AcasăNewsCum va protejati gadgeturile de apa, nisip si temperaturi extreme

Cum va protejati gadgeturile de apa, nisip si temperaturi extreme

Smartphone-ul poate fi pus intr-o husa ermetica, prins de brat

Daca plecati in concediu la mare sau la munte avand asupra voastra smartphone-ul sau tableta, puteti opta pentru cateva solutii pentru a le proteja de apa, nisip sau temperaturi extreme.

Smartphone-ul poate fi pus intr-o husa ermetica, prins de brat

Caldura prea mare sau temperaturile scazute pot avea efecte negative asupra bateriilor, ecranului sau pieselor telefoanelor mobile si ale tabletelor. In lumea high-tech se vorbeste chiar de „deces prin caldura” al gadgeturilor.

Atentie la temperatura

Cea mai buna solutie de protectie a electronicelor portabile este sa le tineti la umbra. Daca veti constata ca mobil vostru s-a incins, raciti-l graduat, nu il bagati la frigider sau la congelator. In cazul in care, pe timpul verii, optati pentru un sejur la munte, la altitudini de peste 2.500 de metri si aveti de gand sa va dati cu placa pe zapada, puneti mobilul sau minitableta intr-un buzunar interior, cat mai aproape de corp, pentru a le proteja de frig sau de schimbarile bruste de temperatura, deoarece acestea pot afecta negativ imaginile de pe display. Ca si in cazul caldurii, daca gadgetul a fost expus la frig, aduceti-l graduat la temeperatura camerei, pentru a preveni formarea condensului in interiorul aparatului. Revenind la temperaturile mari, daca utilizati laptopul pe arsita, e bine ca, in prealabil, sa verificati daca ventilatorul aparatului functioneaza normal si, eventual, curatati-l.

Tableta va fi protejata de praf, nisip si apa

Aparatori impotriva ploii, prafului si nisipului

Un alt risc pe timpul verii pentru dispozitivele mobile il reprezinta ploaia, nisipul si praful, iar celularul si tableta au nevoie de o protectie in plus, asemanatoare… prezervativelor. Astfel, Smartskin Condoms pentru smartphone sunt niste aparatori din plastic ce protejeaza impotriva ploii, prafului, nisipului si a altor pulberi care potr pune in pericol buna functionare a aparatelor. Aparatorile sunt foarte subtiri si puteti avea acces la telefon aproape fara sa le simtiti.

Huse de protectie

Cei care vor sa aiba in permanenta gadgeturile cu ei, inclusiv cand se afla pe sky-jet sau in barca sau daca intra in apa ori stau intr-un sezlong pe malul marii, pot opta pentru mai multe tipuri de huse speciale. Acestea sunt adaptate la marimile diverse ale smartphone-urilor si tabletelor (inclusiv Kindle) si pot fi racordate la casti sau alte dispozitive externe prin mufe protejate impotriva apei. Husele respective, realizate de DryCASE, pot fi inclusiv vidate, pentru economie de spatiu.

Ponturi

Daca nu aveti la indemana mijloacele de protectie amintite si v-a scapat celularul in apa, nu intrati in panica. Scoateti cat mai repede bateria si cartela SIM, apoi lasati aparatul peste noapte intr-un bol cu orez, care va absorbi toata umezeala sau apa din interior. Metoda da rezultate bune in cele mai multe cazuri, insa puteti cere si sfatul unui depanator de celulare daca, dupa „baie”, aparatul nu mai functioneaza la parametri normali.

author avatar
Arpad Dobre
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger