AcasăNewsCum va fi vremea in urmatoarele trei zile. Cand se intorc ploile!

Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile. Cand se intorc ploile!

Meteorologii ne dau vesti bune pentru acest sfarsit de saptamana. Vreme va fi calda si frumoasa, insa de la inceputul saptamanii viitoare apar din nou ploile.

Sambata nu mai ploua si va fi o zi insorita. In regiunile intracarpatice va fi mai cald decat in mod normal, in timp ce restul zonelor temperaturile se inscriu in limite normale. Maximele se vor incadra intre 14 grade pe litoral si 23 – 24 de grade local in nord-vest si centru. Pot aparea ploi slabe, de scurta durata prin Crisana, Banat, vestul Transilvaniei si la munte. Vantul ramane mai nervos in regiunile sudice, centrale si pe crestele montane, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 – 55 km/h in sudul Banatului.

In Capitala va fi vreme frumoasa, cu soare si temperaturi agreabile. Se vor inregistra 19 – 20 de grade in termometre, in schimb vantul va fi destul de agitat.

Duminica, se aduna norii prin sud-vestul si sudul tarii si pe arii restranse va ploua. Vantul continua sa bata cu putere in regiunile estice, sudice, centrale, precum si in zona montana unde va continua sa sufle cu putere. Maximele termice vor pleca de la 15 grade pe litoral si in Delta Dunarii si vor atinge 23 – 24 de grade, local in regiunile intracarpatice.

In Bucuresti este posibil sa vedem cativa stropi de ploaie. Vantul ramane agitat, iar mercurul in termometre va urca spre aproximativ 19 grade, temperatura normala pentru data din calendar.

Incepand de luni, ploile se intorc. Vremea va deveni in general instabila si numai prin nord-vestul si centrul tarii se mai arata soarele, in timp ce in rest norii vor fi amenintatori. Indeosebi dupa-amiaza si noaptea se vor semnala averse si descarcari electrice, in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, local in Crisana, Dobrogea si Moldova si pe arii mai restranse in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 – 15 grade in zona litorala si 24 de grade in Maramures si nordul Crisanei. Cerul Capitalei va fi acoperit cu ploi la inceputul saptamanii viitoare, iar spre seara isi fac aparitia ploile cu tunete si fulgere. Vantul mai slabeste putin in intensitate si maxima termica va fi de 18 – 19 grade.

Foto:xplorio.ro

author avatar
Andra Nesu
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger