AcasăNewsCum va fi vremea in decembrie si mai ales de Sarbatori!

Cum va fi vremea in decembrie si mai ales de Sarbatori!

Daca penultima luna din an a inceput cu temperaturi foarte ridicate pentru aceasta perioada, lucrurile se vor schimba in acelasi interval al lunii decembrie. Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), a facut o serie de precizari in legatura cu valorile pe care le vor indica termometrele la inceputul „lunii cadourilor”.

Daca zilele trecute se vehicula ca iarna lui 2013 ar putea fi foarte geroasa, posibil chiar „cea mai grea” din ultimul secol, lucrurile nu par sa stea tocmai asa. Cel putin datele pe care le au meteorologii romani nu sunt de natura sa ii sperie pe cei care nu prea suporta frigul.

Concret, Sandu a declarat, pentru Romania TV, ca frigul se va instala in tara noastra dupa 10 decembrie, cand zapada va acoperi mare parte din tara. Mercurul din termometre nu va mai urca foarte mult, aceasta situatie fiind, insa, una normala pentru aceasta perioada din an.  „La sfarsitul lunii noiembrie se pare ca va fi iar o incalzire usoara, iar dupa 10 decembrie incolo urmeaza racirea la care se asteapta toata lumea. Dupa 10 decembrie vom avea zapada mai ales in vest, centru, dar e posibil si in toata tara”, a precizat Sandu.

Si cum foarte multi ar vrea sa stie inca de pe acum cum va fi vremea de Sarbatori, seful ANM a precizat, conform sursei citate, ca temperaturile vor fi normale pentru luna decembrie, situatie ce se mentine si pentru ianuarie si februarie.  „In a doua parte a lunii decembrie, prognozele arata temperaturi mai scazute…doua viscole in decembrie, patru in ianuare, dar asta inseamna normal”, a mai explicat directorul ANM.

2.787 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger