AcasăUtileMeteoCum va fi vremea de Crăciun. ANM prevesteşte Sărbători aşa cum n-au...

Cum va fi vremea de Crăciun. ANM prevesteşte Sărbători aşa cum n-au mai fost în ultimii ani

Meteorologii de la ANM a anunţat că, de Crăciun, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, dar cu precipitaţii. Sunt veşti bune pentru cei care iubesc zăpada.

De Crăciun 2023, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Copiii se vor bucura de zăpadă

De Crăciun 2023, copiii din ţară se vor bucura de zăpadă, ceea ce nu s-a întâmplat în anii trecuţi.

De Crăciun vor fi vești bune pentru cei care iubesc zăpada. Din weekendul viitor, o masă rece va cuprinde țara, iar în săptămâna dinaintea Crăciunului va aduce temperaturi mai coborâte, perioada 18-25 decembrie va aduce temperaturi scăzute în toată țara, va fi mai rece decât normalul perioadei și precipitațiile vor apărea, dar nu vor fi însemnate cantitativ, chiar deficitare prin vest.

Iar în săptămâna cu Crăciunul, 25 decemrie până spre 1 ianuarie ar aduce o tendință ușoară de încălzire, dar tot despre temperaturi normale vom vorbi, iar atunci precipitațiile vor fi mai multe în țara noastră.

Iar dacă temperaturile vor fi coborâte, vom vorbi de ninsori. Săptămâna viitoare vom avea însă multe ploi”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog.

Ce este inversiunea termică

Vremea ne face o surpriză și ne vom confrunta cu o inversiune termică, anunță meteorologii.

Vorbim de o inversiune termică la acest final de săptămână. Practic, lucrurile s-au liniștit, a nins, nu mai avem precipitații, avem o vreme stabilă, pentru că presiunea atmosferică a crescut.

Atunci când crește presiunea, nu mai sunt precipitații, se liniștesc lucrurile. Deasupra țării noastre s-a instalat o masă de aer rece.

Aerul rece iarna este greu dezlocuit atunci când apare circulația atmosferică, vânturile. Practic aerul rece fiind mai dens staționează la suprafață.

Iar toate zonele joase de relief vor avea în următoarele zile o situație interesantă în care la câmpie va fi frig, vor fi temperaturi scăzute, vor fi nori joși, ceață, iar la munte va fi soare, frumos și cald”, a mai zis specialistul ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
1.521 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri