AcasăNewsCum va feriti de hotii de masini

Cum va feriti de hotii de masini

Hotii de masini golesc rapid autoturismele care nu sunt dotate cu sisteme de alarma

Cresterea numarului de masini a dus la inmultirea furturilor de autovehicule, in multe cazuri find vorba de neatentia proprietarilor. Politistii va ofera cateva sfaturi prin care va puteti pune la adapost de hotii de masini.

Hotii de masini golesc rapid autoturismele care nu sunt dotate cu sisteme de alarma

Politia Romana a lansat recent campania „Nu-ti lasa masina la indemana hotilor”, atragand atentia ca infractorii utilizeaza o serie de metode, folosindu-se inclusiv de neglijenta proprietarilor auto.

Moduri de operare

Iata cateva moduri de operare considerate „clasice”:

–         utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranta;

–         fortarea incuietorilor si contactului;

–         sustragerea masinii, hotii profitand de neglijenta proprietarilor care pleaca „doar un minut” si le lasa pornite sau cu cheile in contact. In cele mai multe cazuri, infractorii urmaresc in prealabil victimele si asteapta momentul prielnic pentru a actiona.

In cazul furturilor din masini, hotii sparg, de regula, geamurile, forteaza incuietorile, iar daca nu reusesc sa patrunda in masina, fura oglinzile, ornamentele exterioare, proiectoarele etc.

Prevenirea furturilor

Pentru a preveni furturile din autoturisme:

–         nu lasati la vedere, in interiorul masinii, diferite bunuri de valoare;

–         actionati sistemul de inchidere al usilor pe perioada deplasarii cu autoturismul. Cand parasiti autoturismul inchideti complet geamurile;

–         fixati dispozitive antifurt pe toate rotile autoturismului.

–         cand actionati inchiderea centralizata, asigurati-va ca portiera s-a inchis;

–         nu va adresati atelierelor neautorizate sau mesterilor ocazionali pentru eventuale reparatii. Se pot face mulaje dupa chei sau puteti ramane fara componente care functionau foarte bine.

Masuri de siguranta

Pentru a preveni furtul de autoturisme:

–         scoateti cheia din contact la coborarea din autoturism, chiar daca veti lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lasate in contact dureaza doar cateva secunde;

–         nu pastrati certificatul de inmatriculare si cartea de identitate in masina, deoarece nu veti fi fi despagubiti CASCO daca nu prezentati documentele si cele doua chei ale masinii;

–         montati un sistem de alarma antifurt, deoarece e mai ieftin decat paguba suferita in urma unui furt;

–         anuntati imediat politia daca v-au disparut placutele cu numarul de inmatriculare.

In situatia in care deveniti victima unei infractiuni de furt, anuntati imediat organele de politie la numarul unic de urgenta 112.

author avatar
eNational
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger