AcasăNewsCum va arăta Parcul Lacul Morii din Capitală. Detalii din proiect. „Va...

Cum va arăta Parcul Lacul Morii din Capitală. Detalii din proiect. „Va fi punctul central de atracție al întregului parc” – FOTO

sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu

O echipă mixtă România- Belgia a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii, a informat, luni, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Edilul sectorului 6 a mai anunțat că, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul, proiectul viitorului Parc Lacul Morii include „spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană”.

Și că ideile urmează să fie executate anul viitor. „Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional.

Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a mai ales să menționeze Ciucu, luni, într-o postare pe Facebook.

Cum va arăta Parcul Lacul Morii

sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Din câte a mai anunțat primarul sectorului 6, zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, „continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței”.

Și tot de la edilul sectorului 6 s-a mai aflat că echipa de arhitecți și peisagiști româno-belgiană au propus o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, în așa fel încât spațiul verde să devină un tot unitar. „Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”, spune primarul Ciucu.

Insula Îngerilor, punctul de atracție al parcului

sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Se anunță noutăți și despre Insula Îngerilor, de pe Lacul Morii. Și care ar urma să fie punctul central de atracție al parcului, urmând să găzduiască evenimente – inclusiv sportive, dar să aibă și o plajă și un debarcader.

„Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori.

După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, precizează primarul sectorului 6.

author avatar
Andrei Coman
543 afisari

2 COMENTARII

  1. Primarul Ciuciu s- a profilat, pe amenajari „perisagistice”.Singura procedura de achizitie unde comisia alege „cum ii place ei”.
    A scarmanat tot Dr.Taberei, asfaltand ceea ce era deja asfaltat cand s-a deschis metroul.
    Unde erau gropi, acolo nu a intervenit.
    A pus paselute si gazon in noiembrie in loc sa amenajeze locuri de parcare de a lungul bulevardului.
    Lumea mai parca pe trotuarul de vreo 10-12 m latime.Poate mai lua un ban pe spatiul de parcare.A pus stalpisori ca sa rezolve treaba in stil penelist.

  2. Lacul Morii va fi tot timpul un lac blestemat, deoarece a fost amenajat deasupra unui fost cimitir. Cei mai multi sinucigasi sunt atrasi acolo de forte nevazute.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Se răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi vijelii. Zonele vizate

Meteorologii au emis duminică, 12 mai, o atenționare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Specialiştii de la ANM susţin că atenționarea vizează mai...

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...
proger