AcasăNewsCum va arăta omenirea post-Covid. Experimentul „Los Angeles”

Cum va arăta omenirea post-Covid. Experimentul „Los Angeles”

Când populația refuză să mai fie obedientă, ce fac autoritățile? Recurg la măsuri de opresiune, scrie presa americană. Exact asta se întâmplă în Los Angeles, metropolă pe care mulți o văd drept experiment al noii realități post-Covid. Cum va arăta omenirea după ce trece pandemia? Fix ca-n L.A, cu drepturi civile restrânse ori chiar suspendate, cu libertăți anulate, dar mai presus de toate cu o teamă picurată clipă de clipă în sufletele și mentalul colectiv!

„Ambasadori”, așa le spune primarul L.A-ului voluntarilor tocmiți să-și toarne vecinii, rudele, prietenii etc, pe oricine nu respectă măsurile impuse de autorități. Eric Garcetti nu glumește, a anunțat-o personal: cine nu se supune, riscă enorm!

Când a ordonat o închidere totală a orașului, Garcetti nu a glumit. Și, fiindcă vrea să arate cât e de serios, edilul din Los Angeles a demarat un program prin care angajații din administrația publică și voluntarii (numiți „ambasadori”) merg să verifice toate business-urile care sfidează ordinele primarului. Aceștia vor raporta situația descoperită procurorilor și polițiștilor; mai mult, Eric Garcetti are și un site în care cetățenii pot spune tot ce au sesizat în neregulă prin oraș!

Firmele care ignoră avertismentele autorităților locale vor rămâne fără utilități – apă, lumină, canalizare etc, scrie Los Angeles Times.

„Nu vom tolera comportamentul egoist al câtorva indivizi care pun în pericol, în mod inutil, comunitatea noastră”, a amenințat Garcetti pe oricine nu se supune.

El a mai spus că ordinul „Mai sigur la domiciliu”, prin care între L.A.-ul este complet închis, va fi aplicat cu strictețe.

Nimeni nu are voie să părăsească reședința, cu excepția cazului în care este nevoie să se meargă la cumpărături sau pentru necesități medicale. Sunt considerate firme neesențiale (și, deci, rămân închise) barurile și restaurantele, cinematografele, sălile de recreere (fitness, bowling, biliard etc), saloanele de înfrumusețare.

„În termenii cei mai puternici, îi îndemn pe locuitorii din Los Angeles să adere la ordinul «Mai sigur la domiciliu», iar întreprinderile neesențiale să-și închidă ușile”, a reacționat și procurorul orașului, Mike Feuer, într-un comunicat de presă.

Surprinde luarea unor asemenea măsuri, mai cu seamă că în L.A. s-au înregistrat numai 13 decese și 800 de caziro de infectare cu noul coronavirus. În tot acest timp, restricțiile privind călătoriile și afacerile au sufocat economia din California – guvernatorul Gavin Newsom dezvăluie că mai mult de un milioane de oameni au depus cereri de șomaj din luna martie și până acum!

Proteste din ce în ce mai masive

În California, lumea s-a săturat să fie sechestrată, astfel că protestele s-au înmulțit. Și sunt din ce în ce mai violente.

Oamenii au ieșit pe străzi, să-și strige nemulțumirea, nu numai în Los Angeles, ci și în San Francisco, Huntington și Sacramento. Inevitabil, au apărut și incidentele cu forțele de ordine, care i-a luat pe sus pe „revoltați”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
987 afisari

4 COMENTARII

  1. In curând urmează interdicția armelor in SUA si din clipa aceea declinul unei lumi libere si a unor state independente. Se termina cu lumea asa cum o știm si va începe o tiranie mascata.

    • Intamplator Eric Garcetti este membru al Partidului Democrat a carui Baza electorala este formata din sustinatorii „socialistului” Bernie Sanders, pe care Donald Trump ii numeste radicali de stanga , ca sa nu le spuna cryptocomunisti ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger