AcasăNewsCum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069

Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069

Șosele subacvatice, jocuri științifico-fantastice precum quidditch practicate de la înălțimea scuterelor zburătoare hoverboard și locuințe cu sisteme pentru auto-curățare – vor face toate parte din viața normală a anului 2069, făgăduiesc „experții” viitorului, conform consemnărilor celor de la Daily Mail. 

Raportul celor preocupați cu studiul viitorului prezice, de asemenea, producerea la scară industrială a organelor printate cu imprimante 3D, și implanturi care ne vor monitoriza starea de sănătate. Prorociile au fost strânse laolaltă de un grup de personaje din lumea academică și de futurologi. „Frăția” îi include pe Jacqueline de Rojas, președintele asociației comerciale de industrie tehnologică TechUK  (care este simultan și Grup de Securitate Cibernetică) și copreședintele Institutului de codificare, pe Dr. Rhys Morgan, director de inginerie și educație la Academia Regală de Inginerie și pe futurologul culinar Dr. Morgaine Gaye. Raportul a fost comandat de Samsung pentru inaugurarea Samsung King’s Cross („Samsung Crucea Regelui), o platformă gigantică pentru educație și agrement tehnologic. Noul loc pentru „experimentarea spațiului” al companiei Samsung și magazinul anex cu produse tehnologice va fi plasat în Londra și va găzdui tutoriale tehnologice, ședințe pentru recreere și săntate.

Transporturi cu viteza luminii

Însuși numele platformei „Samsung KX50: The Future in Focus” (Ațintiți asupra viitorului) sugerează că până în 2069, transporturile vor fi revoluționate, cu sisteme de tuburi subterane folosite pentru deplasarea între Marea Britanie, Europa continentală și alte regiuni. Prin aceste tuburi vor „tura” capsule de mare viteză cu capacitatea de a parcurge drumul dintre câteva țări în mai puțin de o oră.

Taxiuri și autobuze zburătoare vor fi, de asemenea, folosite în spațiile urbane pentru a tăia aglomerările și traficul, în timp ce călătoriile la distanțe mai mari vor implica rachete reutilizabile ce vor zbura la viteze uriașe în partea superioară a atmosferei, scurtând timpul de călătorie între Londra și New York la sub 30 de minute, mai sugerează raportul.

Sănătatea edenică a viitorului va sta în imprimantele 3D

Progresele înregistrate în domeniul întreținerii sănătății vor aduce cu ele tovarăși de companie virtuali, iar îngrijitorii vor deveni ceva obișnuit, urmărind starea de sănătate de-a lungul vieții și fiind capabili să interpreteze și să „traducă” simptome și stări în orice limbă. Iar organe vitale produse de imprimante medicale 3D vor face posibilă înlocuirea promptă a organelor persoanelor bolnave.

Delicatesele posterității vor fi lăcustele

Insectele vor fi devenit, în 2069, o sursă cheie de proteine, mai afirmă raportul, gătite în bucătăriile viitorului echipate cu blaturi de mobilă unde vor crește plante comestibile și ustensile pentru recoltarea insectelor produse. După conturarea celor proiectate de „savanții” viitorului, ne putem întreba, pe bună dreptate, cum va arăta bucătăria presei în timpurile ce vor urma. Ne vom mai întâlni cu tiparul, cu șapourile și cu titluri ingenioase, sau totul va consta în imagini?

Domnul de Rojas, co-autor al raportului, a spus că „următorii 50 de ani vor aduce cele mai impresionante schimbări tehnologice și inovații pe care le-am văzut vreodată în timpul muncii și al relaxării. „Revoluția Digitală, la fel ca Revoluția Industrială de acum 250 de ani, provoacă toate ipotezele legate de cum ne vom trăi viețile în viitor”, a continuat futuristul.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
863 afisari

1 COMENTARIU

  1. Eu m-as bucura sa faca si un bec de 100W mai rezistent. Hai terminati cu prostiile astea ma simt ca in filmele din anii 80 care incep cu genericul,,, UNDEVA IN VIITOR,,,
    ANUL 2022,OMENIREA DIN LIPSA DE SOARE S-A MUTAT PE ORBITA.
    NAVELE SPATIALE SUNT ASALTATE DE PAMANTENI, ROBOTII LE TIN CALEA.
    SUNT RECRUTATI CAPSUNARI PENTRU SERELE ORBITALE…
    MUNCA GREA AER PUTIN
    UN GRUP DE REBELI AU IN PLAN SA FURE SERELE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger