AcasăNewsCum va arăta biserica ortodoxă pentru românii din Dubai / „Nu va...

Cum va arăta biserica ortodoxă pentru românii din Dubai / „Nu va avea turle înalte, dar va fi primitoare”

dubai

Comunitatea românească din Dubai va beneficia de o biserică ortodoxă al cărei proiect a fost deja finalizat de un grup de arhitecţi din Bucureşti, a anunţat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Anunțul a fost făcut la finalul slujbei de Crăciun oficiate la Catedrala Patriarhală. Înfiinţarea parohiei din Dubai a fost hotărâtă la şedinţa din 21 iulie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Înatul Prelat al Bisericii Ortodoxe Române a spus că biserica românească din Dubai va fi adaptată contextului local. Astfel, nu va avea turle prea înalte. „Mai joase, dar frumoase, e o biserică, aşa, odihnitoare, primitoare. Şi, sigur, în apropiere un centru cultural. Câţiva arhitecţi de aici din Bucureşti, care au mai fost prin Dubai, ne-au făcut proiectul, încât sperăm să fie acceptat”, a declarat Patriarhul Daniel.

Acesta a mai transmis că terenul pe care va fi construită noua biserică a fost concesionat pentru o perioadă de timp cu ajutorul intervenției șeicului şi primului ministru al Emiratelor Arabe Unite.

Biserică ortodoxă din Dubai a fost proiectată de arhitecți români

Patriarhia Antiohiei a anunţat că „această iniţiativă comună unică a fost propusă de Patriarhia Română pentru a răspunde nevoilor spirituale ale multor creştini ortodocşi români care trăiesc în oraşul Dubai, aflat sub jurisdicţia Patriarhiei Antiohiei”.

Sunt aproximativ 10.000 de români în Dubai, potrivit basilica.ro, care merg la slujbă la o biserică a Patriarhiei Antiohiei din Jebel Ali. slujbele sunt oficiate de preotul paroh Alexandru Trușcan, hirotonit în data de 1 iunie la Mănăstirea Radu Vodă.

author avatar
Andreea Vlad
434 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger