AcasăNewsCum va ajunge Codruta Kovesi presedinte

Cum va ajunge Codruta Kovesi presedinte

Functia de presedinte este o provocare pentru Codruta Kovesi? Sau o ispita?

Daca ar fi sa dai crezare tuturor zvonurilor, viitorul presedinte al Romaniei ar fi Laura Codruta Kovesi. A treia clasata in topul popularitatii, dupa Gabriela Firea si Klaus Iohannis, actuala sefa a DNA si-a atras de partea ei un esantion important de admiratori. Chris Terhes, presedinte al Asociatiei „Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei”, cu sediul in SUA, atrage atentia ca, in maratonul interviurilor din prea straina favorabila ei, Codruta Kovesi pomeneste doar sporadic numele lui Klaus Iohannis. Un semn, deci, ca a intrat in precampania electorala, sustine Terhes.

Functia de presedinte este o provocare pentru Codruta Kovesi? Sau o ispita?

Pe de alta parte, Terhes este unul dintre criticii cei mai duri ai lui Kovesi, iar declaratiile de acum pot fi interpretate si ca o sageata aruncata spre Cotroceni. Exista insa si analisti cunoscuti, ca Bogdan Chirieac, care nu exclud posibilitatea ca, in urma capitalului castigat in randul tinerilor protestatari, Laura Codruta Kovesi chiar sa dea lovitura politica a vietii ei.

Ce i-ar sta in cale?

Este foarte adevarat ca se bucura de foarte multa notorietate. Wall Street Journal o numeste „cruciat anticoruptie”, Franta i-a acordat titlul de „Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare”, Ambasada SUA a decorat-o si ea, dar, tot nu este de ajuns pentru a ajunge presedinte. Practica de dupa 1989 a demonstrat ca nimeni nu ajunge pe jiltul de la Cotroceni fara acordul serviciilor. Si, apoi, orice candidat trebuie sa stie ca nu el conduce tara, chiar daca este presedinte, ci serviciile care l-au uns in functie. Colaborarea DNA cu SRI nu mai este un secret de multa vreme, deci, teoretic cel putin, nu ar trebui sa intampine greutati din punct de vedere al sustinerii. Acceptarea ei pentru candidatura la functia de presedinte trebuie sa aiba si consimtamantul cancelariilor occidentale. Nu par a se ivi probleme la acceptarea ei, SUA o lauda permanent, tarile UE o decoreaza, deci, ce i-ar sta in cale?

La semnalul urmator

In cazul in care ar candida le functia de presedinte, nici votul nu ar fi o problema. Categoric va avea opozanti, si nu putini. Chiar deloc putini. Si, se impiedica cineva de ei? Romania a trecut prin experienta alegerilor din 2009 si 2014 si n-a invatat nimic. N-a invatat ca, atunci cand are dreptate, Occidentul are intotdeauna dreptate. Ar fi Klaus Iohannis un impediment? Daca s-a hotarat debarcarea lui, si asta nu se stabileste aici, nu prea are cum sa se opuna, chiar daca este singurul sef de stat din lume decorat de Germania cu Crucea de Fier. L-o fi iubind Mutter Merkel ca pe PIB-ul Germaniei, dar daca lui Trump ii place mai mult mingea de baschet din biroul Codrutei Kovesi, jocurile sunt ca si facute. Inclusiv cele privind scoaterea la lumina sau uitarea unor terfeloage mai vechi, care i-ar putea provoca lui Iohannis insomnii, din cate se aude tot mai des. Tine de el. De noi tine doar sa votam la semnalul care anunta expirarea produsului. Sa votam fara sa schimbam nimic, vorba lui Mark Twain, caci altminteri nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam.

author avatar
Valentin Boeru
3.005 afisari

2 COMENTARII

  1. Vai ce vis frumos! Kövessi Erzsébet președinte, PAPICI prim-ministru si COLDEA seful civil al S.R.I-ului.

  2. Esti somer? Sau poate esti salariat, dar banii nu iti ajung? Esti binevenit in echipa noastra! Nu cerem experienta si nici studii, pur si simplu, cunostinte minime de operare pc (word, pdf, mail, internet). Lucrezi de acasa si tu iti faci programul cum doresti. Oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Vor fi persoane care te vor ajuta pas cu pas, mereu si mereu.
    Inchei un contract de comision si pe parcurs primesti si o scrisoare de recomandare.
    Pentru mai multe informatii despre acest proiect, trimite-ti textul ”Info” la adresa de mail: robertacilian@yahoo.com. TE ASTEPTAM IN ECHIPA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger