AcasăNewsCum ti s-a parut Evaluarea Nationala? Spune-ti parerea referitor la subiectele de...

Cum ti s-a parut Evaluarea Nationala? Spune-ti parerea referitor la subiectele de la examen!

bac 2012 toamna! Vezi AICI rezultatele!

Cu bune si cu rele a trecut si sesiunea 2012 a Evaluarii Nationale. In urma desfasurarii probelor, elevii s-au plans ca subiectul la romana a fost gresit, timp in care la matematica, majoritatea acestora s-au bucurat, sperand la nota 10. Pentru tine cum a fost? Te-a multumit modul cum s-a desfasurat examenul? Cum au fost subiectele?

Evaluarea nationala 2011! Vezi AICI rezultatele!Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Elevii clasei a VIII-a au sustinut astazi ultima proba a Evaluarii Nationale 2012. Acestia au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre acestea primind cate 30 de puncte. Celor 90 de puncte adunate in urma rezolvarii corecte a subiectelor li se vor adauga 10 puncte din oficiu.

In urma desfasurarii celor trei probe, absolventii clasei a VIII-a mai au trecut un singur pas pana se pot gandi la inscrierea la liceu: afisarea rezultatelor. Pana atunci insa, acestia si-au prezentat impresiile pe internet, comentand asiduu articolele postate pe national.ro

Astfel, potrivit elevilor, proba la limba si literatura romana a fost cea care le-a creat probleme. Acest lucru a fost cauzat de subiectul la propozitia subordonata, despre care majoritatea au considerat ca este predicativa. Auzul vestii ca raspunsul este gresit, aceasta fiind considerata de catre profesorii care au redactat subiectul drept propozitie subiectiva, i-a nemultumit pe elevi, absolventii clasei a VIII-a plangandu-se ca astfel vor pierde puncte importante in stabilirea notei finale.

„E chiar stupid sa inveti atata tot , sa faci bine tot si sa o dai in bara la o chichita din asta care se interpreteaza in multe feluri. La examen ar trebui sa se dea ceva concret, nu cu mai multe intelesuri! Nu avem destule de invatat ? Acum pentru chestia asta multa lume pierde 6 puncte din nimic. Macar de erau 2 puncte”, a comentat Denni Deniswk, unul dintre elevii care, luni, au luat parte la proba la romana din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Suparat este si Dragos Popescu, mai ales ca, atunci cand s-a interesat despre statutul propozitiei secundare, profesorii i-au spus ca propozitia sedundara este predicativa, alegere considerata drept gresita conform baremului de corectare de la proba de limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

„Profesoara mi-a spus dupa ca propozitia este predicativa. Nu a stat nicio persoana langa mine! Dar la cat am invatat nu accept o asemenea nedreptate,subiectul este INTERPRETABIL de aceea trebuie sa semnam petitia ca ambele sa fie declarate corecte macar”, a declarat acesta.

Cea care le-a readus absolventilor de clasa a VIII-a zambetul pe buze a fost proba la matematica, ce s-a desfasurat miercuri. Acestia s-au declarat incantanti ca, macar la proba aceasta, au avut parte de exercitii usoare, care le vor mari mediile de admitere la liceu.

„Subiectele au fost accesibile. Foarte greu doar pentru cei care nu au invatat nimic”, a explicat Ciuca Larisa, una dintre elevele care au participat astazi la proba la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Parerea ei este impartita si de catre majoritatea elevilor care au comentat pe site-ul national.ro, acestia bucurandu-se ca exercitiile au fost usoare.

„Subiectele 1 si 2 erau absolut penibile. Si subiectul 3 era usor”, a spus Baican Miruna, eleva.

„Mie mi sa parut mediu. Adica el era foarte usor numai ca te puteai incurca. Numerele si calculele au fost relativ ciudate, dar sigur a fost mult mai usor ca la romana”, a concluzionat si Marcel Carlan.

Unora insa exercitiile li s-au parut grele, sperand totusi ca vor lua note mari astfel incat sa se inscrie la liceele pe care le doresc. Putini au fost insa elevii care au sustinut acest lucru, fiind apostrofati rapid de elevi care ii acuzau ca nu s-au pregatit suficient.

„Foarte greu examenul national la matematica”, s-a plans Ionela Diana. Aceasta este insa contrata de Andreea, care a apostrofat-o ca nu a invatat suficient.

Absolventii clasei a VIII-a care au participa la Evaluarea Nationala 2012 vor afla notele pe care le-au luat vineri, pana in ora 14.00. Ulterior, tot vineri, dar pana la ora 18.00, pot depune constestaii in care in care considera ca notele nu sunt corecte. Notele finale vor fi aflate luni.

In urma aflarii rezultatelor acestia isi vor putea calcula si media de admitere la liceu astfel incat sa-si faca planuri asupra carui liceu se pot inscrie. In acest scop elevii pot urmari pe eNational un top 10 al liceelor dupa media de admitere inregistrata anul trecut. Topul poate fi urmarit aici.

Notele de la Evaluarea Nationala vor fi importante la admiterea la liceu, media de admitere urmand a se calcula ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Tie cum ti s-a parut Evaluarea Nationala 2012? Cum au fost examenele? Care probe ti s-au parut dificile?

[poll id=”291″]

author avatar
Ionut Zgimbau
1.401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger