AcasăNewsCum te manipulează supermarketurile odată ce ai ajuns la raft. Trucuri prin...

Cum te manipulează supermarketurile odată ce ai ajuns la raft. Trucuri prin care să cumperi cât mai mult

scumpiri

Retailerii folosesc tot felul de trucuri pentru a-i face pe clienţi să cumpere mai mult. Unul dintre acestea este şi amplasarea rafturilor cu legume şi fructe la intrare, astfel încât prima impresie să fie una „tentantă”.

Cu cât ești relaxat, mai bine-dispus, cu atât ești mai tentat să cheltuieşti mai mult, iar florile şi fructele induc această stare.

Haos organizat, în magazin

Supermarketurile doresc să vă plimbați prin tot magazinul, fiindcă astfel este aproape sigur că veți mai agăța alte câteva produse pe care nu aveați de gând să le luați când ați intrat pe ușă. De aceea, produse esențiale sunt împrăștiate prin tot magazinul, nu toate la un loc.

De asemenea, ambianţa din magazin contează foarte mult. O muzică în surdină, cu un ritm lent, are darul de a încetini ritmul clienţilor și să-i facă să petreacă mai mult timp în magazin. Cu cât stai mai mult, cu atât cresc şi şansele de a cumpăra mai mult.

Ce produse sunt la nivelul ochilor?

Una dintre cele mai des folosite metode de a ne face să cumpăram produse la un anumit preț este poziționare lor pe raft la nivel ochilor.

De ce? Pentru că suntem obișnuiți să luăm ceea ce avem în fața ochilor, dar și pentru că unor cumpărători, poate vârstnici, le este greu să se aplece, pentru a urmări prețurile de pe rafturile inferioare, unde sunt oferte mai tentante.

De ce nu există ferestre în supermarket?

Nu sunt geamuri la magazin ca să nu-ţi dai seama cât de repede s-a scurs timpul şi cât de mult, probabil, ai cheltuit deja. Pentru că nu vedem dacă s-a întunecat, de exemplu, sau că s-a înnorat și e pe cale să înceapă ploaia, stăm mai mult timp în în magazin.

Şi, atenţie! Nu luați, din obișnuință, cel mai mare cărucior. Un coș mai mare stârnește și nevoia de a cumpăra mai mult, pentru a-l umple.

author avatar
Andreea Vlad
910 afisari

4 COMENTARII

  1. Toate astea pentru ca ne cred prosti ceea ce nu e departe de adevar.Spalarea creierelor isi face efectul.

  2. Nu iau niciodata nimic in plus fata de lista pe care am facut-o acasa cu cele necesare. In acest mod ii sfatuiesc pe retaileri sa-si bage trucurile adanc in ga oz.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger