AcasăNewsCum te feresti de produsele contrafacute

Cum te feresti de produsele contrafacute

Pretul scazut, comoditatea sau, pur si simplu, necunoasterea ne fac, de multe ori, sa cumparam produse contrafacute.

Specialistii avertizeaza, insa, ca acestea pot fi extrem de periculoase, fiind multe cazuri de decesuri din cauza unor medicamente sau jucarii contrafacute, de exemplu.

Iata care sunt cel mai des contrafacute produse, cum le puteti recunoaste si evita:

Electronicele

Dispozitivele electronice reprezinta cele mai profitabile bunuri contrafacute. Printre cele mai „vizate” astfel de aparate se numara smartphone-urile, tabletele si playerele audio/video. Diferentele pot fi extrem de subtile, cum ar fi plasarea butonului de oprire/pornire in alt loc decat pe produsul original. Pentru a evita achizitia unor astfel de produse de calitate indoielnica, specialistii recomanda sa faceti achizitiile doar de la distribuitorii autorizati.

Pantofii

Toti ne-am intalnit cu pantofii sport Mike, de exemplu. Pantofii destinati sportului sunt contrafacuti cel mai adesea, dar nu scapa nici brandurile de lux, gen Christian Louboutin si Jimmy Choo. Si sa nu uitam de falsele cizme Ugg, care au umplut chiar si Bucurestiul.
Pentru a nu cumpara pantofi contrafacuti este bine sa evitati astfel de achizitii la targuri sau vanzatori in strada, de exemplu.

Medicamentele

Medicamentele contrafacute pot fi extrem de periculoase. Unul din cele mai des intalnite medicamente false este Viagra, pastilele, de obicei, fiind alcatuite doar din praf de caramida, faina sau ghips.

Imbracamintea

Hainele contrafacute, mai ales marcile populare de blugi, de exemplu, sunt foarte des intalnite. Pentru a deosebi falsurile de originale, fiti atenti la calitatea cusaturilor, a materialelor folosite si la numele brandurilor.

Parfumurile

Parfumurile contrafacute miros urat, la propriu. Producatorii acestor produse copiaza pachetele, mai mult decat mirosul parfumului original. In plus, nu se stie niciodata ce produse toxice pot fi utilizate la fabricarea falsurilor, prin urmare trebuie sa le evitati.

Ceasurile

Ceasurile reprezinta, probabil, produsul cel mai greu de identificat, in momentul cand este contrafacut, chiar si de catre cunoscatori. Tehnologia moderna permite reproducerea originalului in detaliu. Pentru a verifica daca un ceas este sau nu original, trebuie sa fiti atenti la cutie si la numarul seriei, precum si la certificatul de garantie.

Tigarile

Taxele aplicate tigarilor si cererea ridicata le face o tinta foarte lucrativa pentru producatorii de falsuri. Specialistii avertizeaza ca tigarile contrafacute pot contine compusi chimici periculosi.

Jucariile

Din cauza lipsei controlului calitatii, jucariile contrafacute sunt periculoase pentru copii. De altfel, exista nenumeroase exemple de jucarii cu vopsea toxica sau parti care se desprind si pot fi inghitite de copiii mici. Jucariile contrafacute au ajuns aproape la rang de industrie, fiind in atentia autoritatilor, la nivel mondial, drept crima organizata.

author avatar
eNational
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger