AcasăNewsCum sunt santajati magistratii din dosarele „grele”

Cum sunt santajati magistratii din dosarele „grele”

Independenta Justitiei ramane unul dintre cele mai fierbinti subiecte de dezbatere publica din Romania ultimilor ani. Desi, in mod normal, nu ar fi prea multe de discutat, din moment ce magistratii sunt inamovibili, destul de bine platiti si au locuinte de serviciu.

Paza buna la magistrati, trece cu bine dosarele “grele” prin Justitie

Aceasta este si teoria celor care sunt siguri ca nu se mai poate exercita nicio presiune asupra judecatorilor. Iata insa ca multe dintre deciziile cel putin stranii ale unora dintre acestia pot avea si o alta explicatie.

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, in ultimele luni, asupra magistratilor are loc o operatiune complexa dei ntimidare, judecatorii si procurorii implicati in dosare grele fiind pur si simplu santajati cu retragerea protectiei legale la care au dreptul atunci cand sunt amenintati.

„Ne pare rau, n-avem efective!”

Atunci cand se considera ca asupra lor au loc amenintari din cauza dosarelor pe care le judeca sau le instrumenteaza, judecatorii si procurorii beneficiaza de garzi de corp. Bodyguarzii in civil si cu glontul vesnic pe teava pistolului provin din randurile „mascatilor” Politiei sau, in cazuri mai dificile, de la alte Servicii, ca SPP sau SRI. Iata insa ca in ultima vreme, dupa cum sustin sursele noastre, multi dintre acesti magistrati au fost cuprinsi de panica, dupa ce au fost anuntati ca este foarte posibil ca securitatea lor si a familiilor sa nu mai poata fi asigurata permanent. Pretextul invocat a fost mereu acelasi, cel al lipsei de efective necesare indeplinirii acestor dificile misiuni de protectie. Mai mult, printr-o stranie coincidenta, in majoritatea cazurilor, cei instiintati ca vor ramane fara paza aveau pe rol dosare mai mult decat sensibile.

Frica de ranga

Unii dintre respectivii magistrati au refuzat initial masurile de protectie. Dar au fost convinsi dupa ce li s-a spus ca exista informatii ca temuti membri ai lumii interlope vor sa se razbune pe ei si ca, in ziua de azi, daca nu esti pazit de ofiteri inarmati, oricand te poti trezi cu o ranga in cap. Iar acum, dupa ce s-au obisnuit cu garzile de corp, au aflat ca vor putea ramane fara ingerii lor pazitori. Iar multi dintre ei, dupa cum sustin aceleasi surse, au cedat santajului emotional, frica de ranga fiind mai puternica decat principiile inamovibilitatii si simbolul gulerului din blana de hermina. Iar cum structurile rivale au aflat de problemele respectivilor judecatori, ii santajeaza la randul lor pe acestia. Astfel ca iesirea din magistratura pare singura lor varianta de a iesi din acest lant al slabiciunilor.

author avatar
Catalin Tache
1.547 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger