AcasăNewsCum sunt percepute protestele din Romania in presa internationala

Cum sunt percepute protestele din Romania in presa internationala

(foto: captura site BBC)

Manifestatiile organizate in ultimele zile in mai multe orase ale Romaniei au ajuns in atentia presei internationale. Jurnalistii straini au relatat ce s-a intamplat la protestele din tara, despre care au scris ca sunt „cele mai ample” de la venirea la putere a presedintelui Traian Basescu.

(foto: captura site BBC)

Jurnalistii britanici de la BBC au notat ca „fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene in cursul protestelor fata masurile de austeritate, cel putin noua persoane fiind ranite”, potrivit Mediafax. Se precizeaza ca manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat si s-au extins treptat, pe fondul nemultumirii generale fata de politicile Guvernului de la Bucuresti.

Si Euronews trateaza subiectul protestelor din Romania. „Oamenii au iesit pe strazi in mai multe orase pentru a exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate si fata de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucuresti au devenit violente in momentul in care manifestantii au refuzat sa plece, intrand in conflict cu fortele de ordine”, noteaza jurnalistii.

Agentia Associated Press noteaza ca e vorba de cele mai ample proteste organizate in Romania dupa venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, in 2004. Protestele sunt rezultatul „starii de nemultumire in legatura cu reducerile salariale, diminuarea indemnizatiilor sociale, majorarea taxelor si coruptia generalizata” din Romania, aminteste sursa citata.

De asemenea, jurnalistii americani de la CNN au relatat amanunte de la manifestatiile din tara noastra. „Protestele au izbucnit joi, dupa demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sanatatii. Pe fondul presiunilor publice, presedintele Traian Basescu a retras proiectul, argumentand ca si-a dat seama ca majoritatea angajatilor din sistemul medical se opun schimbarii”, au precizat ziaristii americani.

La randul lor, jurnalistii Agentiei France-Presse au notat ca, exceptie facand protestele cu accente violente de la Bucuresti, „sute de persoane au manifestat si in alte orase ale tarii pentru a exprima opozitia fata de proiectul reformei sanatatii”.

261 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger