AcasăNewsCum stoarce deputatul Trasculescu bani de la primariile din Vrancea

Cum stoarce deputatul Trasculescu bani de la primariile din Vrancea

Deputatul PDL  retinut pentru o spaga de150.000 de euro si-a folosit influenta nu doar pentru a incasa foloase necuvenite, ci si pentru obtine contracte cu statul.

Alin Trasculescu a fost retinut pentru o spaga de 150.000 de euro

Parlamentarul Alin Trasculescu, care este si presedinte al filialei locale a PDL Vrancea, a fost retinut pentru 24 de ore pentru acuzatiile de trafic de influenta, instigare la fals si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

Deputatul a obtinut mai multe contracte cu institutiile din Vrancea

Potrivit procurorilor,  el a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri local, asigurandu-l ca are influenta la ministere si la autoritatile locale, pentru ca afaceristul sa obtina contracte cu statul. Ulterior, pretentiile deputatului au crescut pana la 150.000 de euro, banii fiind virati in mai multe transe, prin intermediul lui Marian-Valeriu Calota, originar tot din Vrancea, care incasa banii prin firma sa, SC Maryna Exclusiv SRL.

Are pile la puscarie

Si, pentru ca ii ajuta pe altii sa puna mana pe contracte din bani publici, deputatul PDL si-a facut si lui insusi niste „cadouri”. Este vorba despre contracte cu primariile Jaristea, Odobesti, Urechesti, Popesti, Gologanu, Campineanca, Maicanesti, Balesti, Gura Calitei si Poiana Cristei, dar si cu o gradinita din Focsani, cu Directia  pentru Tineret si Sport si cu Penitenciarul din acelasi municipiu. Desi in urma cu un an deputatul sustinea ca s-a retras din firma care ridica deseurile de origine animala, intr-o declaratie de avere recenta, el recunoaste ca a semnat pe 8 martie 2012 un contract cu una dintre primarii, care ii vireaza si acum bani in cont.

Afacerea Trasculescu incurca toate planurile de campanie

Prinderea pedelistului Alin Trasculescu in flagrant da peste cap programul deputatilor de toate culorile, prinsi pana peste cap in campania electorala. Cum legea ii obliga insa sa-si dea avizul pentru arestarea preventiva a colegului lor parlamentar, deputatii trebuie sa-si lase balta operatiunile de seducere a electoratului si sa se prezinte la Parlament. Conform programului anuntat, conducerea Camerei se intruneste astazi la pranz, iar Comisia Juridica in cursul dupa-amiazei. Desi se presupune ca avizul va fi pozitiv, procurorii il vor putea (re)priponi pe Trasculescu (pe care, in lipsa acordului Parlamentului, au fost obligati sa-l elibereze noaptea trecuta, dupa expirarea ordonantei de retinere de 24 de ore) doar daca plenul Camerei, prezent in cvorumul necesar, va vota in favoarea ridicarii imunitatii, eveniment care ar putea avea loc maine. Indiferent de data sedintei, pedelistii s-au angajat, prin vocea liderului Vasile Blaga, sa fie prezenti in par si sa voteze ”pentru ca justitia sa-si faca treaba”, chiar daca, detonata in plina campanie, afacerea Trasculescu afecteaza serios partidul. (S.B.)

[poll id=”388″]

author avatar
Narcis Voica
943 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger