Ce a izbutit Simona Halep la Wimbledon depășește granițele unui istoric succes sportiv. Performanța ei deschide ușile diplomației, iar pășind antecamera relațiilor internaționale putem croșeta câteva cuvinte despre șubrezirea axei Washington-Londra-București. De ce nu, de vreme ce machidoanca din Constanța și-a permis să sfideze scenariul scris special pentru ediția din acest an de la All England Court, cu o Casă Regală britanică gătită și pregătită s-o încoroneze regină absolută a tenisului feminin pe Serena Williams.

Halep este mai mult decât o campioană la tenis. Este vocea României care se împotrivește sistemului cârmuirii globale actuale, arătând lumii întregi că se poate. Este un „yes, we can!” dâmbovițean, o „Miorița” rescrisă de fiecare român nemulțumit că Occidentul l-a făcut iobag într-un sistem de economie globalist-corporatistă. Este felul în care a reacționat Bucureștiul (un „veto” categoric) la înțelegerile de culise ale așa-zișilor parteneri de la Washington și Londra. Da, Simona și-a băgat „slaisul” în combinațiile britano-americane, lăsând cu ochii-n soare o prințesă nerăbdătoare să așeze pe capul bunei sale prietene cununa cu lauri a Wimbledonului! Din furia Balcanilor clocotind munți de nedreptăți seculare, Halep a forțat-o pe Serena Williams să plătească răzbunarea tuturor generațiilor uitate la marginea imaginară a Europei. Mimoza răsfățată a Harlemului a învățat, în sfârșit, traducerea în română a expresiei „it’s payback time”. Cât o privește pe diva colorată a Palatului Buckingham, zice-se că prințul Harry a trimis-o deja la cursuri de bună purtare – la Londra, obiceiul este să-i feliciți pe campioni, nu se cade să le întorci spatele comportându-te ca o țoapă măturată în fărașul cuceririlor de-o noapte!
Altfel, remarcabilă și atitudinea englezilor din tribune, care au susținut-o frenetic pe Serena, cu adevărat o reprezentantă a sportului alb. La așa lorzi, așa prințese!
Jaf? Nu, „Taxă pe lăcomie”
Spuneți-i cum vreți, dar se practică în toată lumea și sub forme diferite. „Taxa pe lăcomie” românească este prezentă și-n Anglia – Simona Halep a rămas fără doar cu 55% din premiul de 2,6 milioane de dolari câștigat la Wimbledon. Atât este impozitul în Regatul Unit pentru orice venit mai mare de 200.000 de lire sterline: 45%! Să usture multinaționalele care fac afaceri acolo. Și, ce credeți, a plecat vreuna?! S-au strâns britanicii în Times Square să apere averile concernelor străine? Plânge mass-media de pe Tamisa de grija bancherilor? Păi, MI6 ce păzește de nu ia măsuri urgente, unde-s protocoalele pe justiție?!
La noi e scandal de la 10.000 la pensii. Si in Anglia si in Franta se taxeaza veniturile mari. Asa fac avioane si submarine invizibile.
Nu pai sarbu a castigat de 5x, inseamna ca trebuia sapat mereu. Uite eu am tinut cu Federer.