AcasăNewsCum se verifica lucrarile de la Evaluarea Nationala 2013

Cum se verifica lucrarile de la Evaluarea Nationala 2013

Pe langa elevi si parinti, profesorii au si ei foarte mult de munca in perioada in care se sustin examenele de la Evaluarea Nationala 2013.

Chiar inainte de primul examen, cel de la limba si literatura romana scris, de marti, profesorii din toate unitatile in care se sustine acest examen au fost nevoiti sa faca ultimele verificari.

Acestia au fost obligati sa se asigure ca salile au fost adaptate astfel incat elevii sa fie asezati cate unul in banca, in ordinea alfabetica, dar sa se asigure si ca pe usa fiecarei sali a fost afisata lista nominala cu elevii si avertismentul ca este interzis accesul cu materiale ajutatoare de orice fel.

Dupa examene se trece la evaluarea lucrarilor. Aceasta va fi facuta de catre doi profesori din unitatea de invatamant respectiva. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine Evaluarea Nationala, va fi solicitat ajutor din partea unitatilor de invatamant cele mai apropiate.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj de la 1-100. Se acorda 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Nota se va stabili prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica.

author avatar
Cristi Ionita
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger