AcasăNewsCum se umple Europa de chinezarii angro

Cum se umple Europa de chinezarii angro

Parlamentul European (PE) vrea sa dea monitorizarea aplicarii normelor UE in domeniul afacerilor la Marea Neagra pe mana Romaniei si Bulgariei.

Dragonul Rosu si afacerile portuare vor fi mai monitorizate mai mult ca niciodata daca Romania va fi mana dreapta a UE in aplicarea normelor

PE a inceput dezbaterile pe marginea raportului privind problemele Marii Negre.
Este vorba de extinderea practicilor si normelor legislative din UE in regiunea Marii Negre, in domeniul piscicol si nu numai. Problemele pe care le ridica Marea Neagra tin de poluare, saracirea florei si faunei marine, braconajul si alte “probleme economice”. PE discuta despre adaptarea legilor tarilor de la Marea Neagra, inclusiv ale Rusiei, la normele UE si crearea unui organism consultativ care sa monitorizeze indeplinirea acestora. Tarile care ar urma sa coordoneze aceasta activitate ar trebui sa fie, in opinia UE, Romania si Bulgaria.

“Dragonul Rosu” reloaded?

Rusia este foarte ingrijorata de faptul ca Bruxelles tanjeste la o iesire la Marea Neagra, intr-adevar strategic, si economic si geografic. Publicatia Kommersant acuza UE ca “prefera sa aiba de-a face nu cu Rusia, ci cu tari mai mici, pe care le poate influenta”. O fi Romania tara mica, dar s-a dovedit capabila de  “monitorizarea” afacerilor desfasurate prin porturi. Dovada e “operatiunea Dragonul Rosu”. Judiciaristii probabil ca mai au agenda lui Hua Le Duc, „nasul” vietnamez care tinea socoteala transporturilor ilegale din ultimii cinci ani din portul Constanta cu tot cu denumirile firmelor, colaboratorilor si chiar si a spagilor platite vamesilor, politistilor si comisionarilor vamali, marfa ajungand in complexul comercial Dragonul Rosu. Dar UE nu trebuie sa se teama. Iulian Teseleanu, dupa evadarea spectaculoasa din dosarele DNA, este, din nou, seful Vamii Constanta Sud- Agigea, dupa ce s-a specializat la Vama Galati si Vama Mihail Kogalniceanu!

author avatar
Adina Mutar
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger