AcasăNewsCum se simt micutii de la "M. Curie": Un baietel, externat azi/Bebelusul...

Cum se simt micutii de la „M. Curie”: Un baietel, externat azi/Bebelusul din Mioveni, prognostic inca rezervat

Medicii care se ocupa zi si noapte de copiii aflati la Spitalul „Marie Curie” din Capitala, cu sindrom hemolitic-uremic, sindrom care provoaca probleme renale, au anuntat cele mai noi vesti despre starea celor mici, majoritatea fiind pacienti din judetul Arges.

Sefa sectiei de Nefrologie de la unitatea medicala aflata in sectorul 4 a fost cea care a precizat, in urma cu doar cateva zeci de minute, faptul ca micutul din Mioveni, adus zilele trecute la Bucuresti cu suspiciuni de ‘complicatii neurologice la debut’, dupa cum a anuntat recent ministerul, se mentine grava, vorbind despre un „prognostic inca rezervat” si precizand ca doctrii nu au „argumente suficiente ca aceasta evolutie neurologica este acum oprita”.

La polul opus se situeaza, insa, cazul unui baietel de doar zece luni, care se afla in fostul spital Budimex inca de la inceputul lunii. Micutul se simte bine, astfel ca in orele urmatoare, dupa mai bine de trei spatamani de spitalizare, doua dintre ele implicand si dializa, parintii il vor putea lua acasa. Cu mentiunea ca medicii ii vor monitoriza si pe mai departe starea, iar parintii il vor aduce zilele urmatoare la control, cum, de altfel, s-a intamplat si cu ceilalti copii care au fost externati, dupa ce au fost tratati de SHU. „Azi pleaca casa un baietel, printre primii internati (…) in momentul de fata este un copil foarte bine, care mananca (…) de care suntem foarte multumiti, pentru ca a fost o forma grava de boala”, a subliniat medicul Mihaela Balgradean.

Si tot sefa sectiei Nefrologie a mentionat ca in decursul zilei urmatoare ar urma sa fie externat un alt baietel.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger