AcasăNewsRomânia, pregătiri de război nuclear! Vor fi cumpărate corturi, zeci de mii...

România, pregătiri de război nuclear! Vor fi cumpărate corturi, zeci de mii de paturi, saltele și saci de dormit

accident nuclearRomânia, pregătiri de război nuclear! Vor fi cumpărate corturi, zeci de mii de paturi, saltele și saci de dormit

Guvernul vrea să cumpere 300.000 de paturi și 135.000 de saci de dormit „în contextul pericolului unui accident nuclear”. Întreaga achiziție va costa Executivul 80 de milioane de euro.

Ca urmare a războiului din Ucraina, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) a lansat o licitație pentru „achiziționarea unui pachet de campare pentru intervenții operative” în valoare de 411 milioane de lei.

Guvernul face achiziții majore

„În contextul conflictului armat din Ucraina și al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie este posibil un aflux de cetățeni străini și apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din aceste zone”, a explicat Administrația Rezervelor de Stat.

Pachet de campare pentru intervenții operative va fi compus din următoarele cantități maxime de produse: 3.246 corturi, 293.137 paturi, 285.955 pături, 135.679 saci de dormit, 430.787 saltele pat, 830.691 cearșafuri, 402.586 feţe pernă, 430.928 perne, 152.000 treninguri și 152.000 tricouri.

Cantitățile de produse achiziționate vor fi defalcate pe cinci Unități Teritoriale: UT 350 Popești-Leordeni, Ilfov, UT 330 Podoleni, Neamț, UT 345 Sibiu, UT 355 Caransebeș, Caraș-Severin și UT 360 Curtea de Argeș, Argeș.

Conform documentelor licitației, cele 3.246 de corturile trebuie să fie de 4-4,3 metri lungime și 4-4,3 metri lățime. Cele 293.137 de paturi de campanie comandate trebuie să fie de o persoană, 2 m/0,9 m, cu cadru de metal ce se pliază. Cele 285.955 de pături trebuie să fie confecționate din țesături din lână și fibre sintetice în compoziție egală.

Guvernul cumpără pături, saci de dormit și haine de 80 de milioane de euro

Cei 135.679 de saci de dormit trebuie să fie „tip plapumă, fără glugă, cu deschidere de 180 grade”, saltele, în număr de 430.787 de bucăți, trebuie să fie din „burete sau spumă poliuretanică, antitranspirant și elastică, acoperit cu țesătură textilă”, iar umplutura celor 430.928 de perne trebuie să fie din „microfibre tratate siliconic și antialergic”.

Lenjeriile de pat pe care ANRSPS vrea să le cumpere, 830.691 de cearceafuri și 402.586 de fețe de perne, trebuie să fie din țesătură albă de bumbac 100%”. Rezervele de Stat achiziționează prin acest pachet și articole de îmbrăcăminte. Cele 152.000 de treninguri și 152.000 de tricouri, unisex, mărimile XS, S, M, L, XL, 2XL și 3XL.

author avatar
Andreea Vlad
646 afisari

24 COMENTARII

  1. TAMPENIA ASTA CU” ACHIZITII MAJORE ” facuta de rezervele de stat nu-s decat o cale de sifonare a banilor publici catre clientela de partid ,iar autorul acestor achizitii nu-i altul decat Arafat ,cel care stie cum sa-si traga jarul pe partea lui.
    Titlul „Romania ,pregatiri de un razboi nuclear ” este o alta chifla marca Andreea Vlad.
    Mai Andreea pentru un razboi nuclear nu-ti trebuie corturi !,iti trebuie adaposturi antiatomice !, asa calci iar si iar in strachini !,vad ca nu inveti nimic !,esti cazuta in cap ?

    • „Mai Andreea pentru un razboi nuclear nu-ti trebuie corturi !,”
      Nu boss, in caz de razboi nuclear nu ai nevoie decat de lumanari si coliva…

  2. Doamne !!!!Corturi si paturi …de ce?Decat in cort mai bine in locuinta Confunzi atacul nuclear cu cutremurul Prosti guvernanti …si hoti!Pe cine prostiti ?Vreti sa furati si nu mai stiti ce sa inventati Domnule pres ,dumneata dormi ,nu zici nimic cand vezi hotiile ?Esti parte la furat ,halal pres hotul nr 1

    • Partidul galben fura ca-s numai hoti in el. Joha a furat 6 case si a vandut copii impreuna cu Carmen. Basescu s-a imbogatit din vanzari ;;succesive”, etc

    • Izolete, frate, astea sunt soluția! Știa Cap de Prosop ăla de Al-Rahat ce face, mă. Și noi, care l-am înjurat… Ce uom, ce uom!

  3. Ar trebui acordată atenție și reabilitării sistemului de apărare al țării, format din cazemate, atâtea câte mai sunt cât de cât, întregi, a cuiburilor de mitraliere, etc ! În Cel de Al Doilea Război Mondial, ele și-au dovedit eficiența ! Nu sunt deloc sisteme învechite, așa cum consideră unii !

    • Câți ani ai, Radule? Ce-ar fi să aștepți să mai crești puțin, păsărelule, înainte să vorbești tâmpenii?
      Cuiburi de mitralieră, auzi…! 😀 😀 😀

      • In Ucraina isi sapa transee, nu au ce avem noi ! Cat despre anii mei, sa stii ca am avut timp sa merg si in Razoiul din
        Golf si in scurte vizite, prin Afganistan .

  4. In corturi se vor trata arsurile celor care au supravietuit. Ranile vor fi filmate, pozate, dezinfectate si bandajate.

    • In corturile care au scapat de ardere de la suflul bombei sa vor trata ranitii cu rapel booster.Aia care or mai fi in viata prin Roumenia sau Ioropa.

        • Pe unii îi tratează. Când te-ndeasă într-o cutie și te-acoperă cu 3 metri cubi de pământ, radiațiile sunt ultima ta problemă.

  5. Prostie armatei NATO ca doar acesti cocalari de militari ai RO sint zero barat daca umbla barosanu de la Moscova la butoane ardeti ca sobolanii

  6. DAR mai supravietueste cineva dupa bomba atomica bai bombalaule !Dupa atac totul e iradiat PEntru revenire la normal trebue 50 de ani!

    • Pu leasca, ce smecherii au sa stea in buncare 50 de ani? Japonezii au iesit din buncare in 1993?

  7. La atac nuclear asta le trebuie sa facă ce si dacă dau bomba chiar unde pun ei aceste inutilitati ce mai fac??? Bani irositi furati.

  8. Ce război nuclear ? Proștii cu armele lor nucleare sunt controlați de OZNuri. OZNurile au dezactivat arme nucleare în trecut dar unele le-au și activat.

  9. Se pot face saci de dormit, trebuie vorbit cu Japonia ei au desavarsirea, saxi antiatomici. Temp. degajata in apropierea exploziei ajunge la 3000 de grade. Te topesti pe umbra bombei ramane o umbra de grasime.Se pot face saci de dormit din azbest si poliuretan asa cat sa te fereasca mai la distanta temperatura scade. Azbestul apara de foc la temp de pana 1600 grade C. Poliuretanul si alte fibre sintetice te protejează radioactiv. In momentul exploziei ai câteva momente sa te bagi in sac. Japonia a facut ceva asemanator cu un dulap anticutremur.intri si scapi de dărâmături.

  10. Nu ai ce sa faci mori.O siguranta daca esti pe strada sa fugi in beci, buncar,metrou,pasaje, sub poduri am auzit japonezi la distanta de exp. sau sai in apa a aratat Arnold cand se batea cu Predator.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger