AcasăNewsCum se pot vaccina copiii între 12 și 15 ani și de...

Cum se pot vaccina copiii între 12 și 15 ani și de ce trebuie s-o facă? Explicațiile dr. Valeriu Gheorghiță

vaccinareCum se pot vaccina copiii între 12 și 15 ani și de ce trebuie s-o facă? Explicațiile dr. Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, anunţă că, de săptămâna viitoare, se va putea permite programarea la vaccinare a copiilor de 12 – 15 ani, după ce vineri Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru această grupă de vârstă.

Copiii de 12-15 ani vor fi vaccinați la fel ca adulții, cu două doze administrate la interval de 21 de zile. Valeriu Gheorghiță a declarat într-un video postat pe Facebook că aceștia se pot vaccina la orice centru unde există serul Pfizer, cu sau fără programare.

Eficacitate maximală

În privința eficienței, Valeriu Gheorghiță afirmă că serul Pfizer a demonstrat „eficacitate maximală” în cadrul testelor. „Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Studiile arată că niciun copil din acest interval de vârstă nu s-a îmbolnăvit de COVID după ce a fost vaccinat, a precizat dr. Gheorghiță. „În felul acesta asigurăm o barieră imunologică, dacă vreți, o protecție imunologică pentru întreaga familie. Pentru că noi știm, copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice.

Datele din studiu ne arată foarte clar un profil de siguranță foarte bun și anume aceleași reacții adverse pe care le regăsim și la persoanele de peste 16 ani. Nu s-a identificat nicio reacție adversă care să fie atipică sau nedescrisă până la acest moment, iar eficatitatea a fost una foarte, foarte mare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Andreea Vlad
147 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce vorbeste,aceasta subnornala,slugá a sistemului!
    Párinti,deschideti ochii!
    Nu e de glumit!

  2. @ Cine bă să facă vaccinare fără consimțământul legal obținut din partea celor vaccinați, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger