AcasăNewsCum se poate apara Romania de o noua criza

Cum se poate apara Romania de o noua criza

In timp ce Jerzy Buzek este dispus sa parieze pe Romania, Mihai Tanasescu si Traian Basescu se tem ca tara noastra ar putea intra din nou in recesiune.

Jerzy Buzek a felicitat Romania pentru curajul de a adopta masuri de austeritate

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, debordeaza de entuziasm cand vine vorba de tara noastra. Ati fost foarte rabdatori ca natiune si ca autoritati si eu nu pot decat sa va felicit. (…) Sunteti un foarte bun exemplu al reformelor bune si fructuoase”, a declarat Buzek. Totodata, presedintele PE a mai precizat ca este nevoie de reforme similare in aproape toate tarile membre si ca in cazul unei noi recesiuni,  Romania va fi in pozitie mai buna pentru ca deja a luat aceste reforme. Declaratiile optimiste ale lui Jerzy Buzek se bat insa cap in cap cu cele ale lui Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, care ne sfatuieste sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament. “Slabiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje.

Trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant”, a explicat Tanasescu. Nici presedintele tarii, Traian Basescu, nu pare prea increzator in sansele Romaniei, aratand ca o noua criza ne-ar putea lovi oricand. “Sentimentul meu este, chiar daca nimeni nu poate previziona, ca in 2012 exista un risc major de revenire a recesiunii”, a afirmat seful statului, solicitand guvernului sa compenseze acest risc prin crearea de locuri de munca. „De ce sa ne inglodam in datorii cu dobanzi mari daca avem posibilitatea sa cream locuri de munca aici?”, a conchis Basescu.

author avatar
National
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger