AcasăNewsCum se gudură liberalii pe lângă magistraţi

Cum se gudură liberalii pe lângă magistraţi

Procurorii și judecătorii pot să stea pe banii noștri, dar nu vor să plătească pentru erorile comise

Magistrații ar putea beneficia și de alte facilități interzise omului de rând, pe lângă salariile imense și pensiile care le sunt oferite de statul român cu mare larghețe. Astfel, un liberal propune decontarea pentru magistraţi nu doar a chiriei, ci şi a ratei pentru locuinţă.

Procurorii și judecătorii pot să stea pe banii noștri dar nu vor să plătească pentru erorile comise

Senator PNL Marcel Vela a depus la Senat un proiect care prevede decontarea nu doar a chiriei, ci şi a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe de către magistrați și personalul asimilat, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de serviciu. Propunerea liberalului vine în constextul în care România are de plătit peste 3 milioane de euro cetățenilor care au fost judecați în mod greșit sau au fost condamnați de instanțele din țară pe nedrept. Totodată, România este țara cu cele mai multe condamnări incorecte. Dar, conform noilor intenții ale liberarilor, magistrații pot sta liniștiți. Pe lângă protocoale semnate pe sub mână cu SRI, judecătorii și procurorii vor putea avea și alte avantaje dar nimeni nu va răspunde pentru greșelile din Justiție. Secția condusă la acest moment de Adina Florea, SIIJ, și care investighează  magistrații, a fost dur criticată pentru că cei puși să facă dreptate vor doar privilegii și nu sunt dispuși să-și asume și greșelile în actul de Justiție, intenționate sau nu. Dar, cu siguranță vor mai multe beneficii în folos personal. ”Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate, respectiv pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate” notează inițiatorul legii.

author avatar
Ramona Feraru
2.314 afisari

7 COMENTARII

  1. Ăștia nu sunt liberali,ci sunt niște politrucii parveniți din alte partide (PDL..).
    Cum să mai dai la acești,, domni și doamne” din Justiție care si asa sunt plătiți și pensi speciale iar răspudere pentru mârșăviile săvârsite :NU,NU VOR SĂ AUDĂ DE AȘA CEVA!
    Rușine pentru PNL.(?are domnul dosare penale pe rol?)

  2. Ar face orice PNL ul să ajungă la conducere… pe Iohanis il pregătește pentru încă 5 ani de „turism ” : plimbări, excursii concedii… pe banii statului evident, ca deh…. poate se trezesc românii si nu fac greșeală care au făcut-o până acum.
    Oricine vine la președinție e mai bun decât PNL , PSD si adunarea in care se baga și UDMR, un roman deștept ar vota corect… dacă tine la țara lui, România!

  3. Liberalii sunt legionarii rominiei de fapt astea nu au fost buni de nimic societății astea sunt niște lingăi

  4. Care liberali ?
    Astia sint urmasii celei mai toxice parti a PCR.
    Adica aripa trotchisto-bolsevica, apropiata ca dementa de nazism !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger