AcasăNewsCum se „smenuiesc” politistii de pe strada!

Cum se „smenuiesc” politistii de pe strada!

Tot mai putin politisti patruleaza pe strazi

Prin structurile de Ordine Publica din tara bate vantul. Numarul politistilor care patruleaza pe strazi a fost sever diminuat de „igasizarea” fortata a Ministerului de Interne.

Tot mai putin politisti patruleaza pe strazi

Iar de atunci el tot continua sa se micsoreze, sute de cadre transferandu-se la alte Directii. Si astfel s-a ajuns ca intr-un oras cu 60 000 locuitori sa mai existe doar 15 politisti care sa asigure ordinea publica.

De asemenea, in cel mai aglomerat cartier din Cluj Napoca, doar 25 de agenti trebuie sa asigure linistea si sa rezolve problemele celor peste 100 000 locuitori. Si, in ciuda acestei situatii ingrijoratoare, in statisticile de la Centru lucrurile se vad cu totul altfel. Ca sa nu mai fie bagati in sedinte de sefi, care in loc sa le ofere oameni cu dotari corespunzatoare, doar ii ameninta, multi conducatori de inspectorate judetene prefera sa treaca „la oala” efectivele existente. Astfel ca sectiile rurale, care deservesc sate cu doar cateva sute de oameni, ridica media rusinoasa de cati politisti de Ordine Publica revin in Romania zilelor noastre la mia de locuitori.

author avatar
Florin Marcu
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger