AcasăNewsCum scapati de penalizarile pentru datoriile catre stat

Cum scapati de penalizarile pentru datoriile catre stat

Persoanele fara loc de munca pot sa contribuie la pensie pe baza unui contract cu Casa de pensii

Persoanele care datoreaza bani la Fisc sau nu si-au achitat contributiile la asigurarile de sanatate ori de pensie pot scapa de jumatate din penalizari si dobanzi, daca isi achita restantele pana pe 30 iunie 2012.

Persoanele fara loc de munca pot sa contribuie la pensie pe baza unui contract cu Casa de pensii

Este vorba despre reducerea la jumatate a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere (dobanzile) aferente obligatiilor fiscale principale, neplatite in perioada 1 ianuarie 2006 – 31 august 2011. Specialistii AvocatNet precizeaza ca reducerea penalitatilor de intarziere nu se acorda pentru obligatiile fiscale stinse prin poprire sau prin sume incasate din valorificarea bunurilor sechestrate.

Domenii in care se acorda reducerea

Reducerea penalizarilor si dobanzilor se aplica pentru:

–         obligatiile fiscale catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), precum si pentru cele stabilite de alte directii de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice si transmise spre recuperare la ANAF;

–         obligatiile de plata ale persoanelor fizice, reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS), de catre persoanele fizice care au un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si isi platesc singure contributiile la FNUASS.

–         obligatiile de plata ale persoanelor fizice, reprezentand contributii de asigurari sociale (pensie), datorate bugetului asigurarilor sociale de stat, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de Fisc.

author avatar
Arpad Dobre
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger